søndag 15. mars 2020

Ramme alvor

Vi som prøver å være flinke og rette oss etter det som blir sagt på nyhetene om Coronavirus er glad vi har et stofflager uten sidestykke og ikke å glemme garnnøstene i bøtter og spann bokstavelig talt. Da nikker vi til hverandre og sier,"der kan du se, det var ikke dumt å være stoffgal", eller at garnnøstene formerte seg kraftig he he. Joda, jeg er en av dem. Det hender jeg tenker (ikke ofte) litt for meg selv på syrommet..."tro hvor mye jeg klarer bruke av alt dette".

Men nå i denne coronatiden er symaskina nesten den eneste vennen jeg har utenom familien selvfølgelig.  Hver gang jeg kommer ned på syrommet står den og nesten roper på meg, jeg smiler og setter meg inntil sybordet.
Det hender jeg får stoff og annet fra kjente som vet at jeg syr og det synes jeg er veldig hyggelig. En stor kaffeduk ble til en stor pose til handarbeid o.l og en toalettmappe. Enda er halve duken igjen, men den blir lagt bort på vent foreløpig. 


En dame ringte og bestilte dukkeklær og her er et av settene jeg sydde. Jeg liker å sy disse små plaggene og det er nesten som  jeg blir småjente igjen. Mamma mi sydde de fineste dukkeklær til dokka mi da jeg var lita. Bare så trist at ingenting finnes lenger.


Jeg samlet noen runde steiner i sommer for å male på. Men som mye annet er de blitt liggende i en boks på sy rommet. I går fant jeg steinmalinga og prøvde meg på denne og den får stå som en hilsen til dere alle ikveld. Ha en stein fri aften.

5 kommentarer:

 1. Så fin veske! Og "drapose"! Ja gamle duker o. l. er så populært å sy av nå. Har ikke sydd av slikt enda je... Og dukken har flott kjole. Ha en coronafri uke videre👍🏻👍🏻

  SvarSlett
 2. Hei, god dag til deg. Jeg satte opp min symaskin... det er fantastisk å klippe stoff og å lage at det blir fint. Jeg liker også å sy fra gamle klær. Vi har aldri nok poser :-) du lager vakre.
  Søte dukkeklær og nydelig de liten sokker.
  Kos deg. Ha det fint. Viola

  SvarSlett
 3. Ja, vi er heldige som kan glede oss over strikking og søm. Så mye fint du har laget med utgangspunkt i duken! Jeg synes også det er morsomt å skape noe nytt av gammelt. Jeg syr mest vesker.
  Og veldig fine dukkeklær! Gode ønsker i denne rare tiden!

  SvarSlett
 4. Nydelige ting du syr! Det blir tid til mye nå i disse rare tider, Ha en fortsatt fin uke hos deg!

  SvarSlett

JEG ER IGJEN VELSIGNET.

Endelig er det såpass vær at jeg kan ta ut el-sykkelen min. Jeg har ventet spent på den første sykkelturen og fy flate sier jeg bare.... for...