onsdag 26. februar 2020

Minner.

Jeg har åpnet gamle kasser på loftet og minnene strømmer.på. 
Såkalt hentesett til alle 3 barna våre er skånsomt vasket og tatt frem i lyset. Lysegrønt til Yvonne, ingen visste kjønnene på babyen i magen før og jeg gikk for en "safe" farge. Og mamma lærte meg hva jeg skulle strikke. Enkel mønster uten knappestolper og vanskelige fellinger. Jeg husker hun sydde sammen og heklet bølgekant rundt.  Da Tim kom året etterpå var alle babyklærne i skikkelige fargetoner som orangegult, knallgult og brunt. 

Da Raymond ble født 11 år senere var det ultralyd og vi visste det ble en gutt, men likevel valgte jeg lilla. Og det ble strikket akkurat likedan som første settet mamma lærte meg. Nå skal disse klenodium i glass og ramme som minner fra en svunnen tid.


Mamma hjalp meg også med å sy babyklær. Babyskjorter i tynn bomullstoff og utenpåskjorte i flanell. Alle skulle knytes bak med tynne bomullsbånd, likevel tenker jeg på at det sikkert ikke var så behagelig om babyen ble liggende på disse knutene.
Men dette var før bodyen var så mye som tenkt på.  Alle brukte slike babyklær, heldig var jeg som hadde en mamma som kunne hjelpe meg å sy selv. 
Idag er det en nydelig vinterdag, vi har minus  4 grader og sola skinner. Ble skikkelig glad idag og det ble en tur ut i sola og kjenne at den varmet.

Og småfuglene vises bedre . Nydelige dompapper stoppet noen minutter i hagen.
Ha en vakker og vinterlig aften.

3 kommentarer:

 1. Søte babyklær ... det meste laget jeg til barnebarna.
  Snø og blå himmelen er så fint. Jeg liker veldig og
  vi har også. I dag det snør, det snør... jeg gleder meg. Det ser så fint ut.
  Jeg skal på konsert i kveld.
  God ettermiddag og kveld. Klem fra Viola

  SvarSlett
 2. Så koselige minner! Vår eldste sønn ble født 1977 og da skulle det helst være brunt og oransje, kjenner igjen det :) Ikke noe pastellfarger da!
  Vakre snøbilder, i år har vi bare sett vinteren på bilder!

  SvarSlett
 3. Å så hyggelige minner og vakre klær. En svunnen tid er forbi og minner kjem i glass og ramme som gir evig liv. Vi hadde minus 22 i dag så vintern holder et knallhardt grep her. Men vi er jo vant til dette og ikke til varme vintre. Er tørr luft her så er ikke så kaldt som der det er åpent vann. 😉

  SvarSlett

September.

Her er ukas bilde, nydelig solnedgang over Berg. Ser absolutt at høsten står for neste akt. Mørkere kvelder og kjøligere luft.   Jeg har hat...