søndag 27. november 2022

søndag i advent

Jo det er bare å innse at nå fer dagene med rekord-fart mot jul.
 Ikke før stått opp så er det mørkt og kvelden kommer. Men med 4 pluss grader og ingen snø, går dagene upåklagelig videre. Det er luksus og slippe regndager og pisking på vindusruta....

Av og til er det litt mye vær på denne bloggen, men vi som bor her, er nok ekstremt opptatt av hvordan været  er og blir.... Kanskje mest fordi vi ofte blir tilgodesett med en elendig sommer. Akkurat som i år. 


Flere grytekluter er sydd og dette fine stoffet med hest på fant, jeg på salg i Namsos forleden. Jeg har sydd veldig mange par grytekluter og solgt masse. Snart åpner "fattighuse" med sydde produkter.

Som ellers før jul ble det lefsebaking en dag. Smaker godt og hører julen til. Fylles med smørkrem med mye kanel og sukker, nesten et lite måltid....
Alle er smurt og lagt i fryseren. Men det er også det eneste jeg har bakt foreløpig. Kjenner litt på at jeg bør komme i bakemodus snarest.


Det har vært julegrantenning og julemesse i helga. Her har  mannen i huset dekorert huset vårt både ute og inne. Det blinker og skinner i alle farger og vi elsker det.
 Jeg er ikke så flink med lilla duker og lys dessverre. Holder meg mest til rødt i denne måneden. Fra julemesse og loppis ble det en liten nisse og masse stoffbiter med hjem. 

 
 
God advent du der ute.💖
 

2 kommentarer:

 1. Det så koselig ut med lefsebaking, og lefser er jo så godt! Men jeg baker det ikke selv. Gryteklutene dine er så fine, så skjønner de er populære. Takk for gode ønsker på bloggen min. Vi ser fremover nå :) Jeg skulle strikke OL genseren til eldste sønn da den var ny, men jeg hadde ikke helt styring på strikkefasthet og slike ting den gangen, så den ble enormt stor! Jeg brukte den som kosegenser på hytta, men den var som et telt :) God advent!

  SvarSlett
 2. Din litten nisse er veldig søt... jeg liker.
  Tradisjonelt pynter vi også med rødt... det ser også kjempefint ut med en innbundet adventskrans av grangrønne og røde lys :-))) Og det første lille lyset skinner.
  Gryteklutene dine med hestene er flotte og jeg gleder meg til å bake... Jeg har allerede begynt med julebakingen. Og vi har kuttet Dresdner Stollen, som er kjøpt hos den utvalgte bakeren.
  Jeg ønsker deg en god advent.
  Masse hilser Viola

  SvarSlett

September.

Her er ukas bilde, nydelig solnedgang over Berg. Ser absolutt at høsten står for neste akt. Mørkere kvelder og kjøligere luft.   Jeg har hat...