søndag 28. november 2021

Piggene ute

Jeg går langtur med Basse, han lykkelig i bånd, jeg lykkelig med piggskoene på. Vinteren er kommet over Sømnalandet og vi fryser. Når det knaser ordentlig under sålene vet vi det er kaldt, ja sånn ca 8 grader blå. Men på kysten her nær sjøen kjennes det bitende i kjaker og nesetipper. I vest gløtter månen fram, riktignok bare en skalk. På veiene farer bilene forbi i rasende fart, mens vi går vel i sånn ca 3km i timen kanskje. Basse har vært her et par dager og skal snart hjem så det gjelder å nytte gleden av en følgesvenn i kveldsmørket. Basse piler hit og dit og "leser" nyheter i hver en gresstust på veikanten.


Bildet av Basse er fra i sommer.

Nå som mørketida og kulde og isvind florerer i livet mitt, er det ekstra godt å ha noen å holde rundt eller som holder rundt meg.

 Av og til kjenner jeg å bli så lita og nesten hjelpeløs i denne tiden vi lever i nå. Alt er lagt på vent på en måte. Men nå er det sånn at tiden som før var lett speed, nå er på full speed for pensjonistene dessverre, Det liker vi ikke når vi bare må vente med å gjøre alt det morosomme vi gledet oss til, men som corona setter en stopper for.

Nå på 1.søndag i advent er jeg i gang med å ordne i Fattighuse . Alt jeg har sydd som ikke er solgt er plassert der og kanskje kommer det noen som vil handle litt. Jeg som ofte  syr grytekluter, oppdaget at det begynte å bli få igjen så denne ble siste skuddet på "treet". 


I morgen er en ny dag og vi gleder oss over hva den kan bringe.
God advent.


3 kommentarer:

 1. Så koselig å ha en liten venn å gå tur med!
  Jeg har av og til besøk av Chihuahuaen (Sjivavaen)til et av barnebarna mine, og da er det ut på tur mange ganger om dagen.
  Riktig så kjekt kan det være, men jeg kunne ikke hatt hund "på heltid"....
  Ja nå har snøen og kulden kommet til oss også, så nå blir det mye strikking og snømåking. hihi

  Ønsker deg en fin adventstid!
  Inger G.

  SvarSlett
 2. Den lille gjesten din er søt, jeg kan godt tenke meg at det er kjempegøy å være ute med han ... for jeg er ofte ute og reiser alene :-I også ...
  Vi hadde den første snøen, det så vakkert ut, men dessverre regner det i dag.
  Nå har jeg mye å gjøre: å lage mat, bake, sy ... neste helg fullt hus og den forrige også ... varm hilsen Viola. Jeg ønsker dere alle en god adventstid.

  SvarSlett
 3. Det er fint å ha en turvenn. Og din var jo grom da. Fine grytekluter. Vinteren har tatt grep her også. Vi har hatt mellom 17 og 20 minus i over en uke nå så i dag når jeg sto opp var det bare 11 minus. Snøen har kommet og alt er hvitt nå.

  SvarSlett

September.

Her er ukas bilde, nydelig solnedgang over Berg. Ser absolutt at høsten står for neste akt. Mørkere kvelder og kjøligere luft.   Jeg har hat...