torsdag 18. november 2021

Julemesse.

Det er mørkt ute og regner pøser ned i dag også. Jeg er som vanlig tidlig oppe. Kanskje noe som skjer når man blir eldre, trenger mindre søvn sikkert. Nok om det.

 I disse siste dagene har symaskina virkelig fått kjørt seg. Vi har hatt julemesse og det ble en siste innspurt. Fikk ferdig det meste og kunne se meg tilbake på en superhelg med masse salg. Da er det artig å sy. Ikke for de luskronene man tjener, men fordi man kan planlegge flere  sy prosjekt i lange baner og vel så det.

Disse morsomme gryteklutene, sydd av en gardinstoff.

Dette artige stoffet av "bondegård, litt amerikanskt stil" fikk jeg sydd flere par grytekluter.
. Husker jeg riktig, tror jeg stoffet ble kjøpt på Aliexpress for lenge siden. Men det som er flott er å ha slike "skatter" i hyller og skap. Plutselig kommer det til nytte.

 


Mannen min fikk et gammelt ukeblad fra et onkelbarn. Fra 1965 for å være helt korrekt.
 Jeg har kosa meg med innholdet. Bare reklamen er utrolig artig å se. Litt andre verdier på den tiden.
Sånne skatter er veldig artig å se, særlig for oss som begynner å få noen år på baken.Å finne sånne små lapper fra barnebarna på hodeputen..... hjertet mitt smelter.

4 kommentarer:

 1. Så koselig innlegg! Det er morsomt med sånne gamle ukeblad, får et glimt tilbake til barndom/ungdoms tid. Og så hjertegod hilsen på hodeputen <3 De gryteklutene med bondegårdsmotiver var veldig søte. Jeg tror jeg har noe lignende stoff liggende fra den tida portoen var overkommelig når en kjøpte fine motivstoff fra Amerika. Akkurat nå ligger alle stoffene pakket i esker klar til flytting om en måned, men kanskje jeg kan la meg inspirere til grytekluter når jeg kommer i orden i leiligheten.

  SvarSlett
 2. Fantastisk, stor glede på bloggen din ... så søtt "barnebarnsbrevet" ... mitt kommer om 14 dager ... det blir vår adventshelg og det er nesten like vakkert som jul :-))) men familien er sammen der lenge :-) og derfor kan jeg ikke se nok av juletiden :-)) Den nostalgiske lille posen med reinsdyret er også så søt ... Klem fra meg.
  p.s. ... fortsett å nyte julemarkedene deres, jeg kan godt tenke meg at det er kjempegøy å være sammen med alle andre som også lager vakre ting ... en liten produktiv messe i en av de vakreste tidene på året.

  SvarSlett
 3. Kjempefine ting du syr, av artige stoffer!
  Jeg var på Julemesse sist søndag, og kjøpte 4 spisebrikker i et tynt «dongeristoff» med litt maskinbrodert mønster.... Tror det blir julegave til et barnebarn.
  Og så kjøpte jeg Lefse... mmmmm
  Syns det er koselig med disse julemessene rundt omkring, men forstår at det ikke kan være så mye penger å tjene for dere som lager produktene.
  Ønsker deg en fin onsdag!


  Inger G.

  SvarSlett
 4. Så artige grytekluter med snømenn på . Og bondegårdsmotiv er alltid populært syns jeg. Gamle ukeblad er skatter og morsomme å se på. Kanskje det er noen fine bilder inni der du kan bruke som applikasjonsmotiv på grytekluter og?👍🏻 Ha en fin første adventshelg😄

  SvarSlett

Stadig i sy-modus og litt til.

Det er 24 dager igjen og da er julaften her, nå er  atter en julegave i boks, sydd etter innfallsmetoden og det var spennende å se hvordan r...