lørdag 23. desember 2017

Lille julaften

 Siste hånd på verket idag. Ute blåser stiv kuling og er en snev av en storm som visstnok  heter Birk😃.

Ingen snø og pluss 5. Lysene som er satt opp etter alle kunstnens regler vaier uproffentsjonelt i vindkastene. Juleneket henger på skrå og alle fuglene har gjemt seg i ly av uværet. Jo det er jul på Helgeland. Sto opp tidlig i dag og. Det er fridag fra jobb i år og hvilken luksus.  Husker alle lillejulaftnene da ALT skulle gjøres etter å kommet fra jobb.  Mamma gjorde det sånn og jeg fulgte trofast i hennes spor. 
Helt til fornuften tok meg. Nå pyntes det til jul hele desember. Juletreet er forlengs kommet opp, dog er ikke lysene tent enda. Sengene er skiftet på og det er nesten ikke et plagg i skittentøykurven. Jo vi vi er i rute. I dag skal alle gavene bringes rundt til venner og familie. Alltid blir det en pakke unnaglemt og vi må ta en ekstra runde. Men glade og forventningsfulle som vi er, tar vi alt med godt humør. Det er jo jul.
Og det er godt å være ferdig dog om alt ikke er som før og at gamle skikker følges helt til punkt og prikke. Skal ikke glemme småkakene, de syv slag. Ikke hos meg he he. Ble 3 og et halv slag når jeg hadde delt med mamma. Og så er jo småkakene best frem til jul. I jula frister alt annet av søt mat og salt mat og for ikke å si penger og gull.???

Gamle nissen smiler, ha en nisserik dag.

1 kommentar:

  1. Koselig å lese det du skriver, og tenke på hvordan ting endrer seg. Jeg pyntet også tidligere enn jeg pleier i år. Ikke har jeg bakt noe. Det er en litt rar følelse, men sånn ble det. Jeg kjøpte noen sorter hjemmelagde julekaker på julemarked., men som du sier blir det spist lite av det juledagene. Regn og kraftig vind har det visst vært langs hele kysten. Vi er ikke bortskjemt med hvit jul, og for meg er det greit. Jeg liker ikke når jeg må ut å måke, men et lite "melisdryss" på bakken hadde jo lyst opp. Ha en fin romjul! :-)

    SvarSlett

Siste dagen i November.

I dag sto jeg opp nesten før månen, men den kom meg i forkjøpet og lyste stor og rund imot meg i vest. Full i dag og sannsynligvis blir det ...