lørdag 20. juli 2024

Herlig "landvindsrokk"

 Vi har hatt et par dager som regnet har fosset ned fra alle kanter. Jeg har benyttet dagene  på syrommet selvfølgelig. Men i dag skinner sola igjen og vi har herlig varm fralandsvind. Søndag og bare å nyte .

I stoffhyllene mine er det nok å ta av. Vet at jeg aldri vil kunne sy alt sammen, men det er noe med et stofflager.... gir en god følelse. Jeg er litt stoffgal, nekter ikke for det. Siste dagene ble flere grytekluter ferdige. Ble nesten tomt etter markedet forleden. Jeg fryder meg å kan sy nye. Bare fantasien kan stoppe meg. 






 I dag må det bli vasking av vinduer når været er så godt og tørt. Bilen min skulle også hatt seg en runde med vaskebøtta. Antar jeg er flink og får gjennomført det i dag.
 Jeg husker alltid dagene med "landvinsrokk" fra jeg var lita. Mamma vasket matter som ble hengt på gjerdet til tørk, vi ungene i herlig krumspring i lun sommervind. Livet kunne i bli bedre. Kjenner litt av samme følelsen fortsatt.


Så er det vakre LilleBizz som ofte stikker innom på besøk.  Ofte blir hun liggende over til neste dag selvom hun hører til i nabohuset. Får ta det som et godt tegn.

Ha en herlig dag i sommervind.

fredag 12. juli 2024

På grusveier


Jeg suser rundt på den herlige el-sykkelen min. Opp og ned bakker, rundt svinger og i ulent dårlig grusvei, men ingenting kan se ut til å stoppe meg. På vakre Sømna er det mange avstikkere og jeg kjenner de fleste. Alltid herlig å sykle på grusveier og høre sykkeldekket på grusen, minner meg om barndommen.
 På jordene rundt om går dyr og beiter og av og til ser de litt forbauset opp når jeg svinser forbi. Har lyst til å rope" Her kommer jeg", men tenker det beste er å være litt stille. Uansett, vi bor på en perle og jeg nyter det til fulle.




 Som sagt så ble varelageret mitt veldig redusert etter "markedet" i helga og jeg er så smått i gang med å fylle opp. Tenker det kan være godt med litt påfyll. Ingen mønster som vanlig, noen ganger full klaff og så er det alle de gangene jeg ser at jeg er på ville veier.
Jeg har vært så flink og bakt "verdens beste" i dag. alltid godt å ha litt på lur i fryseren. Et par brett med rundstykker ble det også.  Er jammen ikke så flink til å lage hjemmebakt lenger dessverre. Må ta meg selv litt i nakken på det området. Mye av gamle tradisjoner forsvinner for alltid. Hjemmebakt smaker alltid best.





I  Makarska sist kom jeg over stoffet med katter på. Kjøpte i fjord også, men gryteklutene jeg sydde ble solgt, og det samme skjedde i år. Hva er det med katter egentlig, tydelig noe de fleste liker.

 

Men jeg har heldigvis mere stoff og det blir sydd flere så snart anledningen byr seg. I dag har været vært ganske så grått, men det meldes det knallværet i morgen. Tenker det blir en dag ute i solskinnet. Ha en super kveld alle der ute, ja du også.💗

søndag 7. juli 2024

Juli Sommer

Vi har 7 juli og sommeren er i full fyr😅, det blomstrer og gresset er høgt og grønt. Trærne er frodige og vakre som aldri før. Her nyter vi dagene på alle vis, selv om det er noe iskald nordvind i støytene og havskodda lurer i havgapet.Det er jo sommer på Sømnalandet.

I kjelleren sitter jeg i ledige stunder med stoff hauger og kvass saks, Tråd i alle farger og livlig fantasi. Alt blir til etter innfallsmetoden som alltid. Sjelden jeg bruker mønster, elsker å la fantasien løpe løpsk og " la veien bli til mens man går". 
Vi har hatt messe i nærområdet og heldig som jeg var, ble det solgt masse av lageret mitt. Ofte fører det til nye prosjekt på gang. Heldige meg som har en flonkende ny symaskin stående som jeg skal bli venn med. Men akkurat det kan ta noe tid, en får ikke bestevenner så lett. Nå har den stått noen uker til modning og snart er tiden ute.


Dett e vakre stoffet med sommerfugler  ble kjøpt i Kroatia. Ganske så dyrt, men langt fra norske priser. Stoffet var beregnet på å trekke utemøbler sa butikkeieren.
Jeg har sydd flere toalettmapper av det. 





 Nå skinner kvelds-sola inn, vi her nord kan virkelig nyte lyset vi har på sommeren. God sommerkveld til dere der ute.

Nok en høstdag.

 I går ble det en lang tur på meg og Basse. I tett løv og regnvått gress bar det ut på tur. Egentlig var vi ikke så veldig gira til å begynn...