onsdag 25. januar 2023

Balaklava.Vi har uvær på Helgeland, men vi har ikke merket så mye til det her vi bor.
 Alle ute lydene som stjeler seg inn i huset mitt. Regn på ruten, sludd som klasker frekt og vått nedover vindusglasset, en lubben vintervind som røsker i husveggene, alle er det nære og kjente lyder. Minner meg om barndomshjemmet på Holm. Vi bodde på en halvøy og hadde vind fra alle retninger. Ofte gikk strømmen og vi satt med stearinlys og parafinlampe, beundrer mamma som alltid gjorde det beste av situasjonen og lagde mat på vedkomfyren. Det er gode minner og kan huske en ekstra samhørighet og lykke i sånne minner.


Min gamle jakke var lagt i posen til gjenvinning, men selvfølgelig måtte jeg titte gjennom posen en siste gang før den ble levert. Og jakken ble tatt tilbake og jeg prøvde meg på et par votter. Hadde litt "fake" pels og vips ble det nye votter, mønster fra Stoff og Stil.Myrla kom med mønster  og garn og spurte om jeg kunne strikke en sånn Balaklava. Og jeg var ikke tungbedt for å si det sånn. På en kveld ble den ferdig og hun ble så fornøyd. Herlig å ha på i vind og nedbør, antar den vil bli flittig brukt på denne årstiden. Det finnes oppskrift gratis på nettet, bare å søke på Balaklava på Pinterest.


Heldig som jeg er så reiser vi til Gran Canaria i morgen, det vil si vi kjører først til Værnes  flyplass, overnatter på hotell og reiser på fredagsmorgenen. Bilder og reiseskildringer vil komme😃. Hasta la vista.

3 kommentarer:

 1. Jeg ønsker deg mye glede og moro på Gran Canaria. Ferie herlig... ja, det er alltid hyggelig.
  Votter dine fra den gamle jakken er flotte, god idé og balaklavaen er super fin.
  Klem

  SvarSlett
 2. Ååå så deilig! Sol og varme... Får håpe dere får en flott tur. Den Balaklavaen såg deilig ut, - jeg får finne noe av restegarnet mitt og lage noen jeg også :) Flotte votter også! *^*^* Ja det du skriver om barndommen og manglende strøm i uværet, - det kjenner jeg igjen. Husker Mamma laget kakao på vedovnen og vi ungene satt rundt ovnen for å holde varmen. Vi var seks søsken, og bodde trangt.... etter dagens målestokk, men jeg tror ikke noen tenkte på det den gangen. Vi bodde også nært sjøen, så nært at bølgene slo oppover husveggen når det var storm! Men du verden så mye gode minner jeg har fra den tiden. Nyt ferien!!

  SvarSlett
 3. Så flotte votter det ble av jakken. De er nok gode og varme, og kjekt når en får til gjenbruk. Nydelig Balaklava. Det var et nytt ord for meg. En lærer stadig noe nytt. Den ser deilig ut. I dag suser vinden og regnet her jeg bor. Godt å være inne, og heldigvis er det ikke ofte strømmen går i våre dager, og det er koselig med slike minner. Ha en fin ferie og nyt sol og varme!

  SvarSlett

Hønepøne

I går ble disse hønene klekket ut. Hele to stykker som egentlig er grytekluter til påske. Mønstret har jeg funnet på pinterest og er litt mi...