lørdag 25. juni 2022

Varme dager på Kreta og på Helgeland.

Varme dager i Rethymnon

Vi mennesker som kommer fra Helgeland der vi er godt utvannet etter regn i ukevis, møter nesten veggen i solparadis som dette. Tærne krøller seg i avmakt når vi i hundrekilometers fart i timer raser ned mot vannkanten. Sanda er glovarm (sikkert 100 gr), men vi når havet og kaster oss uti, eller rettere sagt.... vi balanserer på vonde steiner lenge før finsanda når oss. Og da er det luksus, luksus og atter luksus.  Da er det å flyte på en rosa badering i timesvis hvis en vil.


Myrla fikk bursdagen sin feiret og ble hele 19 år. Jeg feiret min bursdag også (men husker ikke hvor gammel jeg ble denne gangen he he).
Så er det dette  å ha sand mellom tærne og sol i fjeset, ølboks i handa og utsyn over Kretas vakre solkyst. Kan ikke ha det bedre i ordets rette forstand.

Vi spiser på Albertos restaurant i utkanten av Rethymnon. Koselig sted med nydelig mat, litt gresk, litt libanesisk og egyptisk mat. Spennende med matretter som smaker av krydder og av fremmede lukter. Og ikke glem rakien etterpå og den mørke sjokolade kaka tilslutt. Vi blir behandlet som gode venner og nyter den greske gjestfriheten til fulle.Men en uke rekker ikke så langt. Dagene er korte her nede. Heldigvis har vi nytt pågangsmot og godt humør med oss  når vi lander på Værnes i 5 tiden om morgenen. Jo for det er ikke for "hvemsomhelster" å klyve natta for å få noen soldager. Best av alt er at vi tok godværet med hjem, i morgen melder 28 gr på Helgeland.Kan få hakeslepp av mindre. 


 

 

3 kommentarer:

 1. Så kjekt å se !!!
  Og godt at dere har koset dere! Jeg kjenner den følelsen av den veggen med varme, når du kommer fra regn og kalde dager hjemme.
  Og den følelsen av luxus..... Gratulerer med overstått bursdag! Alder er ikke så nøye, det er helt sikkert.... hehe
  Ei uke er nok lite når en reiser så langt, - men det er bedre enn ingenting. (: ) Jeg har vært på Kreta bare en gang, og da var vi på et leilighetshotell som heter Triton, i Agii Apostili, - en herlig tur, og en flott plass.
  Ja nå har vi hatt to flotte dager med sol og varme vi også, og i dag meldes det opp mot 29 grader, - men mot kvelden blir det regn igjen .... søren også...
  Ha en fin dag i sol og varme der oppe!!

  SvarSlett
 2. Deilig... ferie er så deilig :-)))
  For et fantastisk bilde av Myrla... "Snøhviten" synes du ikke :-))) Definitivt.
  Jeg leste deg veldig sent... men likevel... alt godt for deg, for det nye året i livet ditt. Og ja, dere er et fantastisk par... Klem

  SvarSlett
 3. Ser ut som dere har hatt deilig ferie!

  SvarSlett

KROATIA.

Nydelige solnedganger her i Makarska. Da er vi halveis i ferien vår.Dagene går fort i godt selskap, og kroaterne er det. Ingen som drar deg ...