tirsdag 28. desember 2021

Jul 2021

Når jula ringtes inn i år , kjente jeg på en begynnende forkjølelse, og en følelse av at jula ville bli litt  annen ledes i år.... og den ble det.😆😆


Snørr og tårer har hatt sitt inntog og nysing og en forferdelig klåe i nesa gjør at det flommer over fra øyne og nesebor. Og det skal ikke glemmes at det er en spennende tid nå som alle typer virus florerer.  Lurer på Covid 19, men testen var negativ. Joda har tatt to tester og begge var negativ. Så da er det bare å huske på at det er et vanlig forkjøleses virus også i verden.

Heldigvis klarte vi oss gjennom julaften, (vi er mannen i livet mitt og jeg). Heldige oss hadde alle barn, fosterbarn og barnebarn her i år også. Juletreet var nesten vekke av alle pakkene fra store og små, slekt og venner.  Juleaften begynte  slik som den alltid skal. Ribbe i ovnen og potet på kok. Duft av jul og lykke. Min ribbe ble forresten skrytt helt opp til himmelhvelet i år, sååå perfekt, så sprø svor som ingen hadde smakt i sitt liv før.

Gjestene kommer en etter en. Først inn er Saga i nyinnkjøpt suitdress med glitter.  Saga er 12 år, vakker, helslank og en gaselle (mine ord). Ingen er så lykkelig som Saga i julen og hun jubler med hele kroppen. "God jul" bestemor hoier hun. >Jeg får en bamseklem og jeg kjenner julen kan begynne. Saga er hjertevarm, inkluderende og evig snill. Hun kan alt om verdensrommet som ikke jeg vet, hun leser faktabøker om dyr og om mye jeg ikke aner en prosent om. På et blunk er pakken fra henne lagt under treet.
Bak henne kommer Era, 10 år og i ført nydelig i rødrutet skjortekjole. Era er "modellvakker" med mørkt blondt hår og et nydelig vesen. Era er den som leker enda og jeg tviholder på det .Hun er veeeldddig spent på julepresangene og sier hun nesten ikke kan vente. Jeg holder henne i bamseklemmen lenge  og hvisker at det ikke er så lenge igjen til pakkeåpningen nå. 

Jentenes pappa Tim er iført dress og hvitskjorte og kommer smilende bak jentene. Velkommen, sier jeg og klemmer han også. Tim er mellomste mann i flokken og kan alt vi andre ikke kan . (og er høyt elsket)Tim reparerer alt vi andre ødelegger som biler, vannlekarsjer og monteringer av diverse duppedingser. Han er alltid i godt humør og det er smittsomt.


Som nestemann er Raymond, han er høy, rar og en nydelig herremann,  også han i fin klær . Min sønn nr 2 og han har de lengste rastaflettene her i mange mils omkrets. Han er barbert på sidene og ser ikke ut som en vanlig innbygger på vårt lille sted egentlig.  Men Raymond er den som holder moralsk og fornuftig orden på oss alle i familien, he he. Han er en smule konservativ og litt stolt av det. Han kan alt om film og musikk, alt om "black metall" og dens historie. Joda Raymond kan alt om det meste han, 

Daniel  kommer også samtidig og han er er min fostersønn. Han kommer inn, litt smilende, litt spørrende og jeg klemmer han lenge. Han kom til oss som 12 åring. Han er høy, blond og vakker.  Daniel har mye grums i "ryggsekken sin" og ikke bare lykkelige minner om jula dessverre. Han er høflig, snill og "min sønn" nr 3.

Fra før er mitt første barnebarn Myrla kommet, 18 år sist sommer. Hun er nydelig og har ny kjolen på og hun  tar rommet på en måte. Lille Nynna som er blitt voksen dame. Myrla er vakker, snill og "litt for voksen av og til. Fornuftig og forståelsesfull, omsorgsfull og hjelpsom. Jo kunne sagt så mye mer, men..Mamman henne Yvonne kommer inn, etterfulgt av Timba som logrer heftig med halen og skjønner noe bra er på gang. Mamma Yvonne har sin naturlige skjønnhet fra barn av hun. Vakker, rakrygget og jeg klemmer henne lenge. Hun er mitt alt og høyt elsket. 


Bak meg står mannen min, min klippe og livsledsager. Han som har båret meg på gullstol gjennom livet. Alltid tilstede, han som vi alle elsker. Han som rydder opp ikke minst når  den offentlige verden som stat og kommune ikke forstår oss og for den del, vi ikke skjønner dem heller. 

Joda julen min ble likevel vellykket. Den ble litt surklete og smakløs, men herregud, jeg kan smake så mye jeg vil når forkjølelsen er over og smaksløkene er intakte igjen. 

God jul alle venner, håper deres jul ble like vellykket som min, selv om verden er i utakt og har ustabil hjerterytme. Dette står vi sammen gjennom. 2 kommentarer:

  1. Så vakker beskrivelse av dine kjære! Det er godt å kunne være sammen med familien, bra at det bare var forkjølelse du hadde. Selv om det er plagsomt nok..

    SvarSlett

September.

Her er ukas bilde, nydelig solnedgang over Berg. Ser absolutt at høsten står for neste akt. Mørkere kvelder og kjøligere luft.   Jeg har hat...