mandag 3. mai 2021

Dager vi får

I dag bader Sømnalandet i sol fra skyfri himmel. Vel å merke var det en liten filledott over Torghatt fjellet, men den teller ikke i dag. Jeg har kjørt jentene på skolen og kunne ikke unngå å se hvor vakkert det er. Som ikke det var nok, to tranepar danset nede på åkeren til naboen. Glemt er alle vindkastene og snø, sludd, regn og gråvær "all mass", nå ser vi bare fremover.

Når jeg roter rundt i alle mine gjemmer, kommer det alltid frem saker og ting en har glemt. I skapet for alle duker, sengetepper, løpere og gardiner, og annet småpjusk, dukket denne opp. Et nydelig såkalt kjøkken håndkle dvs i gamle dager hengte en kopphånduker og annet krims krams som ikke skulle vises, bak disse på en hylle på veggen. Mamma sydde til meg for mange år siden. Jeg kunne ikke annet enn å henge den opp iår. Tenker på for et nydelig håndarbeide, mamma kunne sine ting med nål og tråd. Nå er det et veldig kjært minne.


Selv om dagene er lengre og lysere, blir det noen stunder på syrommet. Jeg har mange ideer som skal ut i livet og stoffhaugen bare vokser og vokser. Tenkte å sy en svart og hvit løper denne gangen, men så plutselig var det kommet masse turkis inn blant lappene. Likevel ble jeg veldig fornøyd da den ble ferdig. Kan hende det blir en julegave, det er aldri for tidlig å planlegge litt, he he.

 


Dagen i dag skal nytes ute så langt det lar seg gjøre. Her gjelder det å smi mens jernet er varmt, ha en flott dag der du er.5 kommentarer:

 1. Flott løper du har laget, og det turkise ble veldig fint sammen med de svarte og hvite stoffene. Nydelig kjøkkenhåndkle, og tenk for et kjært minne det er. Ja, slike skatter må vi ha framme. Jeg har en kasse med diverse gammelt håndarbeid jeg også. Ikke alt er helt og rent lenger, men har planer om noe redesign. Kos deg og nyt våren og finværet!

  SvarSlett
 2. Flott løper du har laget, og det turkise ble veldig fint sammen med de svarte og hvite stoffene. Nydelig kjøkkenhåndkle, og tenk for et kjært minne det er. Ja, slike skatter må vi ha framme. Jeg har en kasse med diverse gammelt håndarbeid jeg også. Ikke alt er helt og rent lenger, men har planer om noe redesign. Kos deg og nyt våren og finværet!

  SvarSlett
 3. Flott løper du har laget, og det turkise ble veldig fint sammen med de svarte og hvite stoffene. Nydelig kjøkkenhåndkle, og tenk for et kjært minne det er. Ja, slike skatter må vi ha framme. Jeg har en kasse med diverse gammelt håndarbeid jeg også. Ikke alt er helt og rent lenger, men har planer om noe redesign. Kos deg og nyt våren og finværet!

  SvarSlett
 4. Så nydelig pyntehåndkle, en skatt som absolutt bør vises fram ja�� og løperen din var jo kjempefin. Er delikat med disse fargene����

  SvarSlett
 5. Så nydelig fint et kjøkkenhåndle!
  Dette var virkelig fint, - som et smykke i hjemmet.
  Et fint minne etter en mor....
  Og så lager du så mye fint selv også.
  Ja nå gjelder det å nyte dagene, for plutselig har vi regn og skyer igjen.
  Jeg prøver å "teste meg ut av karantenen", som det heter... og sitter med mobilen og venter på svar etter prøven i går, i håp om å komme meg på jobb igjen i dag....
  Ha en flott dag!

  SvarSlett

September.

Her er ukas bilde, nydelig solnedgang over Berg. Ser absolutt at høsten står for neste akt. Mørkere kvelder og kjøligere luft.   Jeg har hat...