fredag 21. mai 2021

Tulipaner og hvitveis.


Dagene har er uforståelig måte å forsvinne på. Slik som 17. Mai ble borte på 1-2-3 i år. Nå er det bare noen blomsterkvaster igjen. 
æ
På syrommet er det ganske stille for tiden, men jeg prøvde å sy et par små mapper for litt førstehjelpsutstyr som plaster, smertelindring eller bilsyketabeletter som kan lett puttes i håndveska eller i hanskrommet på bilen. Alltid trygt å ha for hånden om noe skulle skje tenker jeg.

 
Jeg kjøpte dette Marimekko stoffet for lenge siden et eller annet sted i Sverige. Stoffet er helt nydelig og jeg har spart litt på det. Men nå var tiden der for å bruke litt av det. Synes de passet godt som grytekluter, de ble enkle uten annet enn svart stoffkanter rundt. Det blir gave til en venninne som jeg har lovet nye grytekluter lenge.


I fjord høst satte jeg tulipan løker i en stor sink balje som jeg plasserte i bakkjelleren. Trodde det var så smart så kunne jeg bære hele baljen ut når våren kom. Det som skjedde var at løkene våknet til liv allerede i vinter og strakte seg opp etter lys og varme. Derfor ble stenglene kjempe lange og slappe, nå har de riktignok blomstret, men en lærer av sine feil og til høsten blir de plantet ute i blomsterbedet.


Her om dagen da jeg var ute på en liten sykkeltur,stoppet jeg i et lite skogsholt. Og der blant tørt vintergress og slanke, hvite bjerkestammer , tittet hvitveisen fram. Jeg ble  plutselig som liten jente igjen og husket den gleden vi følte over å finne første hvitveisen om våren. Da plukket vi uten stans og mamma hadde melkeglass med hvitveis som bordpynt om hun ville eller ikke, he he.
Uansett gode minner fra en svunnet tid. 
PS de hvite, vakre rullesteinene bak tulipanene, har jeg båret lang og tungt for å få noen med hjem. De er hentet fra en rullesteinstrand ganske ufremkommelig på heimplassen min. Det viktigste er å ta bare litt av naturen og la meste ligge urørt egentlig.

Nyt vårdagen. 
 

5 kommentarer:

 1. Så greie poser til medisiner. Mye kjekker å ha ting i poser i veska enn at de slenger rundt og lager rot. Marimekko stoff i grytekluter er jo perfekt både til grytekluter og til gave. Tenker venninna di blir glad. Hvitveis! Da er det vår. Jeg må også ut hver vår å plukke hvitveis. Det var kjekt du fikk blomster på tulipanene selv om du syns stilkene ble litt lange. Jeg har noen få tulipaner som fikk stå i fred for rådyra. Noen i ene bedet hadde de glefsa rett av. Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Så greie poser til medisiner. Mye kjekker å ha ting i poser i veska enn at de slenger rundt og lager rot. Marimekko stoff i grytekluter er jo perfekt både til grytekluter og til gave. Tenker venninna di blir glad. Hvitveis! Da er det vår. Jeg må også ut hver vår å plukke hvitveis. Det var kjekt du fikk blomster på tulipanene selv om du syns stilkene ble litt lange. Jeg har noen få tulipaner som fikk stå i fred for rådyra. Noen i ene bedet hadde de glefsa rett av. Ha en fin uke!

  SvarSlett
 3. Fantastisk blomsterstoff ... vakre, munter gryteholdere har vist seg og det er bra, fordi matlaging gjør deg glad og lykkelig, akkurat som å sy ... Kos deg. God pinsedag. Viola
  p.s. Deilig å plukk fantastiske blomster :-) ja :-))) i dag plukket jeg tusenfryd på enga.

  SvarSlett
 4. Så kjempefine grytekluter!!! Artig at dette Marimekko-stoffet har kommet igjen. Jeg husker det fra 70-tallet!
  Og så kjekt med slike små poser til å putte i håndveska...
  Hehe,... ja vi lærer av våre feil, heldigvis....men kjekt at tulipanene blomstret likevel da.
  Ønsker deg en fin og solfylt søndag!

  SvarSlett
 5. Kjempefine førstehjelpsposer, det hadde jeg planer om å sy også men nå er det diy prosjekter ute som har opptatt meg. Ting tar litt tid.. Fine farger på tulipanene og gryteklutene er jo bare helt nydelig.

  SvarSlett

Klokka stilles fram

No får vi sommertid igjen, klokka stilles en time framover mot lysere kvelder. Solskinnsdager og knallblå himmel. Det er nydelige dager når ...