torsdag 13. september 2018

Blåøye

Det er 5 feriedagen i Kroatia og vi har virkelig kosa oss, men så endrer alt seg. Tidlig torsdag morgen... jeg tar på sandalene, mobiltelefon og litt penger, så er det ut å gå. Kjenner en glede over ferie og alt som ligger foran meg. Sola er ikke så sterk i dag og det er nydelig turvær. Jeg elsker å studere folk. Og det er mange her. Gamle ektepar som holder hender og ser glade ut. Unge jenter med mobilen som et kart foran seg. Husmoren fra Makarska som er ute og handler mat. Litt sliten med småblomstret kjole av ubestemt modell.

Alle har de en historie å fortelle. Men tilbake til start.  Småivrig som jeg et tar jeg av inn til gamlebyen. Det er et eldorado av nytt og gammelt som møtes. Lukter og lyder som kjennes langt inni sjelen. DA SKJER DET. Som om noen spenner krokfot på meg. Jeg smeller i asfalten helt håndlaust. Forfjamset ser jeg solbrillene som fyker bortover og jeg tenker et sekund på hvor dyre de er😢 Men jeg kommer meg på beina og samler tingene mine.
Aner ikke at det er så galt inntil jeg ser blodet som drypper fra ansiktet mitt. Forvirret ser jeg meg rundt og en mann ser meg og kommer løpende. Han snakker engelsk og ringer etter ambulanse. Joda jeg får god hjelp. De taper øyenbrynene og ler og sier det vil bli litt bloduttredelse. Jo gjett om.
Ja så sitter jeg her. Kan nesten kalle det smoked eye.  Det er svart/blått over og under.
Men  for å gjøre slutt på historien. Det kunne gått verre. Ingen brudd eller hjernerystelse. Så ferien vil gå sin gang også denne gangen.
 pass godt på dere selv, plutselig skjer det.

1 kommentar:

  1. Oi,oi, så uheldig du var. Det ser vondt ut, men godt du kan fortsette ferien. Ønsker deg god bedring! :-)

    SvarSlett

Siste dagen i November.

I dag sto jeg opp nesten før månen, men den kom meg i forkjøpet og lyste stor og rund imot meg i vest. Full i dag og sannsynligvis blir det ...