lørdag 15. juni 2024

KROATIA.


Dagene er varme, glade og spennende. Vi vandrer rundt i gamlebyen som forsåvidt bare er en gate ; Kalalargagata, men skal sies, historie sitter i veggene der. Like bortenfor ligger kirka. En kveld går vi inn og sitter i stillheten. Mest eldre damer som ber sin bønn og korser seg. 
 Kafene ligger tett og små butikker som selger klær, sølv og gull, suvenirer og annet krimskrams. Vi titter inn, og det er ingen som maser eller prøver å få til en handel. Et galleri finnes også med artige bilder ..
Over oss rager Biokova fjellene. Store og mektige, Vi reiser opp til en "skywalk" en av kvelden og det blir et minne for livet. Som jeg har sagt tidligere, veien er ikke for pyser. Men vi stoler på bussjåføren, selvom han er en liten spræring. Trygt fører han oss inn i fjellheimen.






Litt rart å gå ut på glassveien, men utsikten er uvurderlig. Det er masse turister som tar bilder når vi får solnedgangen siste timen.


Under oss laangt der nede ligger Makarska. 


Maten er god i Kroatia. Vi kjøpte noe som heter Burek på bakeriet. ( måtte tenke på Durek for å huske navnet). Nydelig bakelse i butterdeig med smakfull kjøttdeig inni.

Hjemreise snart, og herlige minner har vi fått med oss.

 

onsdag 5. juni 2024

KROATIA.


Nydelige solnedganger her i Makarska. Da er vi halveis i ferien vår.Dagene går fort i godt selskap, og kroaterne er det. Ingen som drar deg inn på restaurant eller butikker her. Livet er forsåvidt satt litt på vent kan det se ut som. Ikke noe stress forsåvidt. 





Peka gryte er en kroatisk nasjonalrett. Kjøtt og grønnsaker på sakte steking en hel dag. Nydelig med alle smaker på ett sted. Verdt å smake.
De første dagene ble brukt til mange lange turer. Det er veldig tilrettelagt med små stier. Nå har vi gått alle, 
Og for ikke å glemme gamlebyen i Makarska. Helt nydelig og det er en lyst å gå rundt å se på livet her. I går var vi inni  kirken på torget. Veldig spesielt, katolikkene  har nok et annet forhold til sin tro enn vi. Igår var den halvfull med litt eldre damer. Vi satt litt før vi listet oss ut. Bønner ble lest opp og menigheten gjentok i det uendelige kunne det føles som...




I dag har jeg ligget på et berg like ved stranden og sola meg. Godt å ligge uforstyrret  å følge med skydottene som flyttet seg sakte over himmelen. Graderstokken viste 28 gr. Jo sikkert mer kjentes det ut som. Turistsesongen er ikke helt igang ennå. Ikke overbefolket noe sted. Solsenger er imidlertidig  veldig dyre, sto pris på 14 euro dagen. Tenker håndkleet og et tynt nykjøpt underlag får holde denne gangen. 


 

KROATIA.

Dagene er varme, glade og spennende. Vi vandrer rundt i gamlebyen som forsåvidt bare er en gate ; Kalalargagata, men skal sies, historie sit...