lørdag 15. juni 2024

KROATIA.


Dagene er varme, glade og spennende. Vi vandrer rundt i gamlebyen som forsåvidt bare er en gate ; Kalalargagata, men skal sies, historie sitter i veggene der. Like bortenfor ligger kirka. En kveld går vi inn og sitter i stillheten. Mest eldre damer som ber sin bønn og korser seg. 
 Kafene ligger tett og små butikker som selger klær, sølv og gull, suvenirer og annet krimskrams. Vi titter inn, og det er ingen som maser eller prøver å få til en handel. Et galleri finnes også med artige bilder ..
Over oss rager Biokova fjellene. Store og mektige, Vi reiser opp til en "skywalk" en av kvelden og det blir et minne for livet. Som jeg har sagt tidligere, veien er ikke for pyser. Men vi stoler på bussjåføren, selvom han er en liten spræring. Trygt fører han oss inn i fjellheimen.






Litt rart å gå ut på glassveien, men utsikten er uvurderlig. Det er masse turister som tar bilder når vi får solnedgangen siste timen.


Under oss laangt der nede ligger Makarska. 


Maten er god i Kroatia. Vi kjøpte noe som heter Burek på bakeriet. ( måtte tenke på Durek for å huske navnet). Nydelig bakelse i butterdeig med smakfull kjøttdeig inni.

Hjemreise snart, og herlige minner har vi fått med oss.

 

2 kommentarer:

  1. Takk for dine vakre feriebilder fra din flotte Kroatia-ferie.
    Det er gøy å bli litt begeistret over feriefølelsen.
    Jeg har også vært på ferie i Kroatia og har gode minner fra det :-))
    Kombinasjonen av hav, strand og fjell er fabelaktig... Jeg skjønner at jeg aldri har lagt meg på en solseng på stranden...
    Nyt de vakre minnene og overgangen fra vår til sommer.
    Det var kjølig her de siste dagene med regn... i dag er solen tilbake og temperaturene blir varmere... herlig :-)) Jeg er fornøyd... veldig!!!
    Klem til deg.

    SvarSlett
  2. Så kjekt å se hvordan dere har hatt det! Det er mye å finne på i Kroatia om en vil det, - men det er godt å bare ta det helt med ro også. God mat og god drikke gjør susen.
    Nå er det sommer og vi kan kose oss hjemme også.
    God sommerklem!

    SvarSlett

KROATIA.

Dagene er varme, glade og spennende. Vi vandrer rundt i gamlebyen som forsåvidt bare er en gate ; Kalalargagata, men skal sies, historie sit...