mandag 15. januar 2024

Et nytt ubrukt år.

Hallo i nye året, kongen snakket om blanke art og så videre, jeg bøyer meg ærbødigst etter. Dagene er ørlite lenger og solen noen millimeter høyere på himmelen Og det merker vi oss vi som bor her på Helgeland, midt mellom nord og sør.  I dag har vi det kaldt med minus 12 grader. Og det kom brått. Etter regn på tvers i noen dager slo været om og alt frøs til is. 
For å holde fingrene i aktivitet er det strikking som gjelder. Og selvfølgelig votter på pinnene, vi får aldri nok av disse lune, varme hjemmelagede strikkeriene. Det er det beste på hånden når kulda setter inn. Jeg har masse restegarn og nå gjør det nytten. Tover i tørketrommel så kan det holdes litt kontroll på.
 Da regnet strømmet ned og jeg gikk ut i min rosa regnjakke og røde støvler, var det som vår ute. Lufta var lun og mild. Da er det beste balsam for hodet å trave rundt på øde veier og enger med gult gress.  Alt blir så mye lettere og ofte kommer løsninger på små problemer fram.

Til William på 6 år ble det strikket ullbukse. Han å ha det under kjeldressen ute.


Nå har vi bare et lett dryss med snø og det er nok. Og med vakker ettermiddags himmel i sør. 

2 kommentarer:

 1. Hei igjen i det nye året!
  Ja skikkelige tovede ullvotter er godt å ha når kulden har kommet.
  Søte var de....
  Helt enig i dette med å komme seg ut, se på naturen rundt seg og få tenke klarere. Finne løsninger på små og store problemer.
  Her blir det 9 kuldegrader til kvelden, ser jeg, - og snøen har lavet ned igjen i flere dager nå. Men det er vinter, og litt snø må vi forvente....

  Ønsker deg fortsatt fine januardager framover!
  Klem

  SvarSlett
 2. For en fantastisk himmel... det blir en feiring når solen dukker opp igjen.
  Jeg elsker disse filthanskene, de er virkelig de varmeste. Fine varme strikkebukser du har strikket... Tror de ville passet bra på oss også :-)))
  Her er ikke svart is velkommen... men fin puddersnø - vi har hatt den i 6 dager nå og jeg liker å gå på ski... etterpå kommer strikkepinnene tilbake i hendene mine.
  Snill hilsen... kom deg gjennom vinteren med godt humør!!! Klem fra meg

  SvarSlett

Gran Canaria

I dag er det 3 dager siden jeg kom hjem fra en måned på solens øy. Dagevis med sol og varme, restaurantbesøk, bading og "slaraffen liv&...