lørdag 10. desember 2022

Isende kaldt.

Er det lov å si det er bitende kaldt med 8 minus?  Jo for oss her på kysten er det iskaldt.  Vi er vant til mest regn, sludd og lite snø til tider. Akk i dag viste graderstokken en blåere tone.  Riktignok er sola som en svak lysning på himmelen noen timer, men den varmer ikke stort, men det lyser den gir er bare fabelaktig.

Og så er det denne strømmen som stadig blir dyrere. Jeg kjenner atter at vinteren er ikke min greie. Men vi nærmer oss midtveis og snart snur sola. Alltid er det en trøst vi henger oss på. 


Symaskina jobber stadig på lag med meg. En strikkemappe ble tryllet fram i et nett stoff med sauer på. Akkurat passe til småstrikk og pinner. Denne kommer til nytte.
Nå som julebordene er i gang er ikke jeg dårligere selv om jobben er en sagablott, he he.. Var på Havbrukssenteret i lag med gamle arbeidskamerater og spiste nydelig pinnekjøtt og riskrem til dessert. 

Fant disse på Rusta, synes alltid hus i alle fasonger til pynt er så spesielle. Denne var med lys og riktig så stemnings-fullt.  Ellers har mannen i huset hengt opp lyslenker over alt. Det er hans og Myrla sine juleforberedelser og det er like koselig hvert år. På loftet står mange hundre nisser i kø og maser om å komme ned, men jeg er knallhard. Inge nisser før til neste uke. Og ikke alle er like heldige i år heller. Tenker de snilleste får komme så her gjelder det å finne de som fortjener det. På kjøkkenbordet er første julehilsningen fra nabogutten kommet og jeg elsker det.
Tenner et lys for fred i kveld✌
 

3 kommentarer:

 1. Ja, jeg forstår godt at det må kjennes skikkelig kaldt ut ved kysten! Vokste selv opp på en øy, og selv om det var Sørlandskysten føltes det jo mye kaldere når det var rundt 0 der enn når det var flere kuldegrader inne i byen på fastlandet. Så koselig hus du har kjøpt, og den strikkemappa var skikkelig fin.

  SvarSlett
 2. Jeg synes den kalde vinden gjør det så ubehagelig... vi har også fått litt snø, men jeg er glad fordi jeg kan gå litt på ski rett fra huset... og når sola skinner er det bare deilig... og etterpå i den koselige stuen og drikk en kaffe :-)))
  Den lille boksen din med sauene er veldig pen... Jeg har symaskinen i gang også... sydde noen "aprons" og nå har jeg et stort prosjekt - frakk - veldig vanskelig :-))) but jeg har glede.
  klem til deg.

  SvarSlett
 3. Ååå så koselig med julestjerne som gave! Ja lys ute og lys inne, det må vi ha. Måtte investere i nytt lysnett på juletreet ute jeg i år, - det lyste kun på ene siden av treet, og det såg litt pussig ut... hahaha
  Ja små hus av alle slag med lys i, er jeg også veldig glad i, - har mange av de framme hele året, men uten lys da.
  Enig med deg at nissene får vente på loftet, - noen kommer fram altfor tidlig, syns jeg, og da er vi lei av de før jula kommer, og slik skal det ikke være. Men dette er jo bare det jeg mener, folk får gjøre som de vil... Trivelig med julebord med gamle arbeidskollegaer! I dag skal jeg på jobben og da er det julelunsj, og avskjed med to arbeidskollegaer som pensjonerer seg. Vemodig..... men de kommer nok innom igjen som vikarer, slik som jeg. :)
  Fortsatt fin advent!

  Klem

  SvarSlett

September.

Her er ukas bilde, nydelig solnedgang over Berg. Ser absolutt at høsten står for neste akt. Mørkere kvelder og kjøligere luft.   Jeg har hat...