søndag 31. juli 2022

TorghatthulletVi som bor her som nabo til fjellet Torghatten, kan ikke skryte av at vi tar turen så ofte. Men sist helg ble det en tur opp. Jeg var heldig og hadde feriefolk sørfra. Da viser vi frem det vi har her på Helgeland. Nå var ikke været noe å skryte av de dagene gjestene var her, men en dag var oppholdsvær og vi dro avsted. På parkeringsplassen var det stappfullt så bare så vidt jeg klarte parkere bilen. Tenkte dette er jammen populært.
Turen opp tar ca 20-30 minutter. Det er fin sti oppover, men etter mye nedbør var det som å gå i en liten bekk det første stykket. Etterhvert kom vi til trappedelen, det vil si ... det er tilrettelagt noen trappetrinn av stein et stykke. Men så ble det litt verre. For oss gamle damer med usikre knær og vaklevorne bein, måtte vi se nøyaktig hvor vi satte foten. Et stykke holdt vi oss litt fast i bergveggen.
Men vi kom opp. Når vi var kommet så langt måtte vi gå gjennom hullet også selvfølgelig. 


Det er bygget en tretrapp som gjør det mye lettere å gå igjennom hullet i fjellet.  Vi tok oss god tid og slapp køen foran oss. Men du verden for en flott utsikt vi fikk på andre siden. Hele øyriket lå som perler på en snor foran oss.

 


Fantastisk å se naturen i en slik dimensjon, Det blir som å komme i en stor katedral. Forstår godt dette er en attraksjon mange som kommer hit vil ha med seg. For min del tror jeg det er kun 4 gangen jeg er oppe i hullet


Sommeren i år har ikke vært noe å skryte av, mye gråvær, skodde og regn. Innimellom kan solen titte fram et par dager, så er det over. Tror det er mange som kunne trengt en litt bedre sommer. Det er jo denne årstiden vi lengter etter hele vinteren. Sene kvelder med lyse netter er nesten over. Ganske mørkt nå i slutten av Juli når kvelden kommer. Men så er det jo her vi velger å bo. Vi har alt, bare ikke så fint vær og vi velger å leve med det. 
 En uke i Hellas gjorde godt, men vi fikk  ekstremvarme siste dagen. Vi ble kun en uke denne gangen, Krig og uro i verden gjorde alt så usikkert. 


På syrommet er det helt stille for tiden. Stoffene ligger der og  modnes til høsten.
Tenker jeg kommer sterkere tilbake. 
Ha en nydelig kveld du der ute.💓

2 kommentarer:

 1. Hei igjen! Dette så jammen meg morro ut! Siden en veninne og jeg drar nordover om tre dager, kunne det vært artig å gått opp dit! Jeg må høre med henne....
  Nå er jeg så møkka lei av 12 grader og regn, så nå er det på tide å finne på noe mere interressant. Når vi reiser nå er vi selvfølgelig forberedt på regn og lave temperaturer også, men da er vi på tur uansett. Hehe.... Gleder meg!
  Og det er sant som du skriver, - vi velger å bo her vi bor, og været må vi ta som det kommer. Jeg merker veldig godt at jeg lengter hjem til "styggeværet", når jeg har vært noen uker på Kypros.... Jeg hadde ikke greid å bo i et land med bare sol og varme, hele tiden. :)
  Ønsker deg fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 2. Vakre bilder og en vakker tur du hadde. Det ser ut som en stor attraksjon :-))) Og ja, Norge er flott i seg selv.
  Jeg er veldig glad for å se den.
  Mange takk.
  Jeg ønsker deg en god stund og sender deg en klem.

  SvarSlett

September.

Her er ukas bilde, nydelig solnedgang over Berg. Ser absolutt at høsten står for neste akt. Mørkere kvelder og kjøligere luft.   Jeg har hat...