mandag 6. september 2021

Avlingen i hus.


I dag som regnet kommer på tvers og det trenger seg inn i alt på sin vei, er det beste stedet å tilbringe timene på syrommet.  Kan trekke for gardinene og da er det ikke så viktig det som er utenfor. 

Jeg bestilte stoff på nett og lykken var stor da posen med disse fargesprakende stoffene ankom. Det er lykke i metervis. Nå blir det luer, kjoler dukkeklær. 


I sammenheng med skolestart ble det spurt etter penal. Disse er sydd etter innfallsmetoden men stoffet var så flott og jeg ble veldig fornøyd med resultatet.
 

I mitt inneste håpet jeg på en tomatavling uten sidestykke og det fikk jeg. Hele sommeren har jeg gått og vannet og kikket på de små gule tomat blomstrene som liksom aldri endret seg. Når skulle det bli tomat??? Da jeg tilslutt fant disse tre kunne jeg ikke annet enn å flire. I fjord fikk jeg en grønn mini tomat, iår ble det tre, et framskritt vil jeg si.

Nå skal jeg ikke skryte på meg noen gulrot størrelse heller. Men gode er dem. Jeg henter inn og koker til middagen, trenger mange, men herlig med egen avling såklart.


Og så var det de hersens potetene. Plutselig en dag i August var potetgresset visnet og brunt. Jeg måtte trå til å sette potetopptakinga i gang om jeg skulle berge avlinga.  Satte sikker 20 poteter og så fikk vi ei bøtte igjen. Nå er dem på boden og dette er absolutt delikatesse poteter, stekes med litt havsalt, nydelige.
 Jeg har plukket 4 liter tyttebær men det er en annen historie.

2 kommentarer:

 1. Utrolig flotte ting du lager. Håper du har det bra?. Stor klem 💕

  SvarSlett
 2. Fine stoffer ... nå har jeg alltid stoffene sendt til meg med posten.
  Ha det gøy med det, jeg er nysgjerrig på hva du syr.
  Posene til skolestart er alle flotte ... Jeg har ikke sydd på fire uker ... Jeg drømmer fortsatt, vi er tilbake fra Sverige ... det var så fint.
  Mange hilsener til deg og klem Viola.
  Å, ja potetene, det beste som finnes ... egen høst ... og de friske gulrøttene er flotte. Jeg har nå tatt frø fra tomater og håper jeg kan dyrke planter selv neste vår :-))

  SvarSlett

Avlingen i hus.

I dag som regnet kommer på tvers og det trenger seg inn i alt på sin vei, er det beste stedet å tilbringe timene på syrommet.  Kan trekke fo...