fredag 27. august 2021

Når dagene går fra deg

Jeg fikk et artig oppdrag her forleden om å sy en dåpskjole til dukken. Sydde flere sånne dåpskjoler for mange år siden. Jeg måtte lete gjennom esker og kurver for å finne stoff og blonder. Men resultatet ble flott. I dag kommer hun som skal ha den og jeg håper hun blir fornøyd.

Med den fine sommeren vi har hatt her på Helgeland i år, har dagene bare gått. Plutselig var det bærsesong. Nå skal det sies at jeg ikke er noen "racer" på bærplukking men litt blir det hvert år så fremst vær og høve er der. Da vi var i min barndomsrike og så solbærene var blitt modne måtte jeg plukke litt. Jeg prøvde meg på ei kake med solbær i. Den ble frisk og god. Oppskriften kommer nederst på siden om noen vil prøve seg på den.
Da sol og fine dager har "stjælt" mye av tiden min har syrommet virkelig ligget brakk ei lang stund.
Men jeg fant dette nydelige stoffet som jeg hadde kjøpt tidligere og tenkte litt julegaver plutselig. Toalettmappe til en god venn er derfor i boks.

(Vil egentlig ikke tenke en liten tanke engang på jul enda)

 Nå begynner skyggene å bli lange og sola skinner en midt i fleisen, men jeg nyter dagene som sensommeren gir. Å tenke høst kommer ikke på tale ennu.

Ønsker alle en god sensommer, lad batteriene!


Oppskrift: 
Solbærkake.
     Pisk eggedosis, ha i smeltet margarin og det tørre.  Tilslutt solbærene. Stekes i rund form i 200 grader i 45 min nederst i ovnen. Doble oppskriften dersom du vil bruke en større form.

3 egg.
75 gr margarin.
2 dl sukker.
2,5 dl hvetemel.
2dl renset solbær.
 2 ts bakepulver.

Ostekrem er nydelig til topping.


2 kommentarer:

 1. Så kjekt å "høre" fra deg igjen.
  Kjempesøt dåpskjole til dukken, og flott toalettmappe!
  Jeg kjøpte ei lignende for noen år siden av ei bloggedame her inne i "Blogglandia". Den har jeg alle medisinene mine i, og den er veldig grei å putte i ryggsekken når jeg skal ut å fly, - for medisinene kan jeg ikke ha i kofferten. Og jeg som er borte i ukesvis må ha ei stor mappe.... (Diabetes)
  Mmm ... helt sikkert god kake, den med solbær.... jeg er veldig glad i solbær!
  Ønsker deg fine dager framover!

  SvarSlett
 2. Her var det mykje fint og godt. Og nydeleg dåpskjole :)

  SvarSlett

September.

Her er ukas bilde, nydelig solnedgang over Berg. Ser absolutt at høsten står for neste akt. Mørkere kvelder og kjøligere luft.   Jeg har hat...