søndag 19. oktober 2014

OKTOBER.

Det er en evighet siden jeg skrev på bloggen min. noe skyldes krasj på datamaskina mi og resten skyldes egentlig ingenting. Denne endeløse sommeren ser ut til å ta slutt nå og jeg har begynt å ta fram stoff, saks og tråd. Det er noe med høstkveldene,vi kryper litt mere sammen og tar fram innesyslene våre. Nå har ikke vi her på Helgeland hatt verken høststormer eller kulde enda så i  mitt hode har sommeren vart og vart.Ferie bildene er forlengst sett flere ganger, men jeg viser likevel noen fra ferieturen i Kroatia.

Vi bodde i Makarska, midt i gamlebyen. Steinhus og smale smug. Ingen stress, ingen reklameplakater eller mas fra selgere i det hele tatt. Ro til å snuse inn alle luktene og kjenne den herlige varmen fra sola.


Kirkeklokker, nytid og gammel tid , stillhet og korsang blandet i et fantastisk atmosfære. God mat, herlige mennesker og sol, bad og sene kvelder på kafe. Det kalles med få ord "å samle krefter".Vi hadde noen "kraftige" regnskyll med torden i timevis også. Tror det skyldes de høye fjellene som omgir byen .

Stranden var delvis rullesten, men ikke å anbefale uten badesko. Mye skarpe steiner også.
Det beste med å reise på ferie er ofte å komme hjem igjen. Vi kom hjem til dette. Lange varme dager og vakre solnedganger.


Men med 19 oktober på kalenderen kan vi vente noe annet. Piggdekkene er kommet på bilen, enkelte morgenen er det frosset på og jeg føler meg ikke trygg med sommerdekk. Neste fase som høst kan vi ønske oss blir fin. Ikke snø før på julaften er første ønske så langt. Nyt dagen, vi får den ikke i reprise, heter det.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

KROATIA.

Dagene er varme, glade og spennende. Vi vandrer rundt i gamlebyen som forsåvidt bare er en gate ; Kalalargagata, men skal sies, historie sit...