fredag 30. mai 2014

Kroatsia

I en hel fantasisk ferieuke har vi vært i Markarska i Kroatsia. Her er det lov å skryte for dette var virkelig verdt å reise til. Nydelig by. Stille og herlig hotell, billig og god mat.
Det var nok tidlig i turistsesongen, Mange av bodene og kafeene holdt faktisk på å åpne  for sommeren.
Nå skal det sies at kroaterne er høflige og et tilbakelent folk. Ikke en gang ble vi forsøkt kastet inn hverken på bar eller i restaurant. Til og med i salgsbodene fikk vi gå helt i fred. Vi bodde på et helt nytt hotell som heter City Beach og ligger på strandpromenaden helt i vannkanten. To roms med 42" på soverommet og dagligstua, stor garderobe, herlige stoler og sofa, gratis air condition og bankboks på rommet, (uten å betale ekstra) )ganske uvant fra andre steder vi har bodd.

Vi hadde "de" solnedgangene på stranda som bestod av små rullesten. Ingen solsenger, men det kunne vi leie om vi ønsket. Nå var det nesten ikke vind den uka vi var der og det ble noe uutholdelig å ligge på stranden noe lenger enn et par timer hver dag. 

Vi var i Bosnia i Mostar på busstur. (Bare sammen med litt eldre tyske turister faktisk, hi hi hi) Spennende tur og litt rart og nesten trist å vite om alle grusomheter som skjede under krigen på 90 tallet. På mange av bygningene kunne vi se tydelige spor etter krigen.
Vi gikk over den berømte broen som ble bommet sønder og sammen under krigen, men som ble plukket opp av elva og satt sammen igjen sten for sten, ganske så imponerende. En flink engelsk talende guide viste oss litt rundt, vi var i en moskee og et såkalt tyrkisk hus og fikk litt kjennskap til hvordan folk lever og har levd mht ikke minst sin religion.  

Like ved strandpromenaden i Markarska var det et fint turterreng som var så bra tilrettelagt med benker og stier. Der sto også denne statuen av St Peter med himmelens nøkkel.
.Det var hengt hengelås med navn inngravert rundt om på rekkverket. Trolig et egnet sted for evig kjærlighets løfte....
Kroatsia var absolutt verdt å besøke og vi reiser garantert tilbake ved en senere anledning.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

September.

Her er ukas bilde, nydelig solnedgang over Berg. Ser absolutt at høsten står for neste akt. Mørkere kvelder og kjøligere luft.   Jeg har hat...