fredag 2. juli 2010


 1. Pionen min er nok det fineste jeg har. Den har overlevd utallige flyttinger og vanskjøtsel, men "står hain a"."Løvetannens siste akt",En plante jeg ikke vet hva heter, den vokser høyt og stengelene er litt piggete. Sprer seg som "ugress" og dukker opp overalt i bedet mit.Ikke akkurat ei plante...Etter en ide fra ei hobbybok malte jeg en trøybit med tekstilfarge og la et blad fra ei rogn oppå stoffet i sola. Artig resultat og jeg håper på sterk solskinn framover for dette vil jeg prøve flere ganger.Sakte men sikkert begynner Skogskjegget å slå ut for fullt.Er skikkelig fin, men samler mye insekter.Kornblomst.

 2. Ble kun kjøpt litt sommerblomster i år. Malte noen gamle krukker i lilla granittmaling og vips ble det noen nye krukker.Det vokser masse liljekonvall på Holm, lykkelig over å kunne ta med ei rot til Sømna ble resultatet noe overveldende, nå har den tatt fullstendig over og de røtterne er ikke å bli kvitt så lett. Men de lukter nydelig nydelig og er vakre å se på.Vi har et tre i hagen som jeg ikke aner hva heter. Vi kjøpte det for mange år siden og det ble bare spadd ned i hagen. Det blomstrer om  sommeren  med små vakre rosa blomster.Da vi var på ferie i Stordalen for nesten 20 år siden tok vi en avlegger av denne eføyen på ferjekaia på Eidsvåg. Vi har flyttet den rundt i hagen og den har overlevd det meste. I år en den ekstra grønn og frodig. Litt artig med minnene fra ferien vår.
  Tror dette er et snøballtre, hva det heter på fagspråket aner jeg ikke.

2 kommentarer:

 1. Hei. Den blomsten du har som du ikke kjenner er nok en stor-veronika. Har hatt en selv i hagen min, å den stemmer med beskrivelsen din. Spadde min ut av bedet for ca 7 år sia. Enda kommer det opp skudd om våren på det stedet den sto. Skal du ha den i hagen din, må du være flink å tyne den om våren. Anne.

  SvarSlett
 2. Lurer på om det heller kan være en slags Lungeurt?

  Fin blogg, Sølvi!

  Klem fra Bente

  SvarSlett

Siste dagen i November.

I dag sto jeg opp nesten før månen, men den kom meg i forkjøpet og lyste stor og rund imot meg i vest. Full i dag og sannsynligvis blir det ...