torsdag 25. mai 2023

Nordvest og regn

I kveld har vi det vi kaller et "hundflir" her nord. Det er ofte sånn at når det har regnet en hel dag og til kvelden blir ei"råk i skydekket hvor solen gløtter inn, kaller vi det et "hundflir". 
Vi har fått skikkelig Helgelandsvær med regn og vind her nå. Ute på terrassen står sommer -blomstene og ser bedrøvelige ut. Noen har sogar lagt seg  ned og ser ut som om de er på grensen til å vil dø. Med optimistisk stemme forsøker jeg å muntre em litt opp.
 Likevel ser de på meg med et bedrøvet blikk. 
Regnet har pøst ned i hele dag og selv om jeg reddet dem fra det verste og satte pottene i "le" hjalp det ikke særlig. Vi håper likevel det beste.
En duk i nydelig orange farge ble til et nett. Sydd med for og hanker. Til pynt er små utklipp fra en barnegardin med en sebra som er mitt favoritt dyr når det gjelder dyr fra jungelen. Sebraen er liksom så enkel i sin svarte og hvite drakt og passer inn over alt.

Jeg har sydd to runde små duker/løpere i dag. Været i mårrest tilsa at det beste ville være å tilbringe deler av dagen på sy rommet.  Da kan verden utenfor glemmes litt i spennende øyeblikk med symaskinen.

Mønsteret er så enkelt fordi du "lager" det mens du syr. Vet aldri helt hvordan resultat blir . Rundt kanten er det skråbånd i sort.


På himmelen svever måkene og er i familie-modus. Reir er bygget, men for første gang på alle år, har vi ingen på taket i år heldige oss.
 

2 kommentarer:

 1. Å jeg sjekket værkartet... ha det gøy på syrommet.
  Nydelig veske og nydelige underdeler... du brukte flotte stoffer.
  Hilsen deg. Jeg ønsker deg en fin pinse... Jeg lager mat og er vert for gjestene. Jeg ser frem til det.
  Klem Viola

  SvarSlett
 2. Kjempefint nett! Koselige farger på duker også. Nei sommerblomstene har jeg ikke kjøpt inn enda, - har rett og slett ikke vært i humør til det. Fulle reoler på butikkene både ute og inne, men nei, jeg har gått rett forbi.... Det må komme litt varme nå snart. Da blir det!! Hihi.... Det uttrykket "hundeflir" har jeg aldri hørt før, - men det var virkelig beskrivende på en lang regnværsdag som gir et lite solgløtt på kvelden!
  Nei nå får vi krysse fingrene og håpe på litt sommer.
  Riktig god helg!
  Klem Inger G.

  SvarSlett

September.

Her er ukas bilde, nydelig solnedgang over Berg. Ser absolutt at høsten står for neste akt. Mørkere kvelder og kjøligere luft.   Jeg har hat...