mandag 22. mai 2017

Nydelige Krakow by

Må skrive litt om storbyferien vår sist uke.  Etter en lang sur vinter/vår var det helt herlig å komme til Polen og Krakow. Her var det sommertemperaturer og vi kunne nyte sårt tiltrengte solstråler. Akkurat passe til forfrosne Helgelenninger som har samme kalde temperaturer året rundt. Å sitte ute å spise frokost i sola var helt ubeskrivelig.
Vi bodde like ved Maria kirka i gamlebyen. Så som midt i "smørøyet" faktisk. Alt var i gå avstand fra der vi bodde. Men vi tok taxi til Jødekvarteret og Ghettoen og hadde guide med som fortalte om byen og ikke minst alt som hente under 2. verdenskrig. Deler av filmen Schindlers Liste ble innspilt i Krakow.

På torvet måtte vi ta en runde med disse vakre hestedrosjene.
Fransk frokost som besto av varmet loff med banan og frukt, blåbær, yougert, kaffe og  nybakte crossoint .

En kveld vi var så mette fra før, gikk vi på polsk kaffebar og spiste sjokolade mousse og drakk varmt sjokolade, nam nam. 
 Polakkene kan dette med sjokolade, smakte helt himmelsk.
På torvet solgte de nystekte pannekaker med frukt og is og sjokolade, eller med ost og skinke. Det kan se ut som om vi bare spiste på denne turen, men fortsettelse kommer neste gang og da er det et langt alvorligere tema. Å besøke Krakow uten å ta turen til Auschwitz er nesten umulig. En dyster og utrolig krigshistorie som aldri må glemmes. Ha en flott kveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Maidager

Vår herre har virkelig holdt hånden over oss her på Helgeland denne våren. Dag etter dag med herlig vår ja nesten sommervær. Ute spretter de...