lørdag 24. oktober 2015

En folkevognbuss vekker gamle minner.

Det er lørdag og jeg nyter fridagen. Å ha fri er ikke det samme som å gjøre ingenting, men noe annet enn jobb. Jeg har benyttet dagen veldig godt (syns jeg selv da). I kveld står syrommet nyrydda og vasket og ja idet hele tatt ser det helt fantastisk innbydende ut. Skulle kaste masse men det ble absolutt bittelite i søppelkurven. Når en samler på alt, kaster man nesten ingenting så det så. Jeg har brettet masse stoffer og fabulert masse om hva jeg skal sy.  Så må jeg le litt for meg selv når jeg husker hva det egentlig var jeg skulle sy da stoffene ble kjøpt. Tiden går og tidene forandrer seg. Det som vi syntes var så lekkert ifjord, er absolutt ikke in i år. Uansett en "sydame" kan nok få bruk for det meste når alt kommer til alt.

I de siste ukene har jeg sydd masse til julemessa. Lagret mitt var ganske så tomt.  På Ebay kom jeg over så artig et stoff med folkevognbusser på. Ble nesten helt satt ut for pappa hadde en slik modell da vi var barn. 
Husker med glede alle turene vi hadde. Vi var mye i Sverige og jeg og søstra mi sov i bussen, men mamma og pappa lå i telt ( uten bunn) og gjett om vi syns vi hadde det fint. Maten lagde mamma på primus. Pappa var fisker og ofte hadde vi stekt fisk, tatt med i kjølebag fra Norge. Tenker på at mammas ferie var ikke så lettvint akkurat. Likevel var det aldri klaging. Kan ikke huske jeg og søstra mi var flink til å ta oppvasken heller. Og for ikke glemme pappa, han gikk rundt på campingen og ble kjent med "alle".
Jeg sydde tre slike toilettmapper med folkevognbuss på. Syns de ble så fine. Det var litt tekst på stoffet og jeg sydde det på baksiden til pynt.

Har nok stoff til noen til, men gjemmer resten til senere.

SÅ HADDE JEG BESØK AV VERDENS BESTE SAGA.

så er mitt motto for dagen som alltd. "veien blir til mens man går" fritt etter Ferdinan Finne.


1 kommentar:

KROATIA.

Nydelige solnedganger her i Makarska. Da er vi halveis i ferien vår.Dagene går fort i godt selskap, og kroaterne er det. Ingen som drar deg ...