onsdag 10. juni 2015

Makarska

Finaste Makarska, har hatt en superfin ferie i 14 dager. Det er tredje gangen vi er der. Alltid herlig å komme tilbake. Vi ble møtt med velkomstdrinker og velskomsthilsninger. Det er en føler seg ekstra velkommen.
Nå er kroatia et veldig billig land å spise ute i, men det er jammen herlig å spise på rommet når kjøleskapet er fullt opp av ost, vin, frukt og kjeks. Vi fikk sansen for flere ost typer, en kjøpte vi på markedet hos en bonde. Det viste seg at det var en ost som faktisk var røykt... nydelig. Og for ikke ¨glemme den kroatiske spekematen. Den minner mye om smaken av det vi røykte hjemme før i "gamle dager". Så god røyksmat av einer.
I Kroatia er som i Hellas, marked med alle slags mulige grønnsaker, klær og fisk, kjøtt og blomster. Masse blomster. Tenk som så at det er så mye enklere å ha både hage og blomster når temperaturen er så god.  Ser ut gjennom vinduet her idag og det er 8 grader og regner pøser ned. Jeg har ikke kjøpt en sommerblomst enda. Det må bli litt sol ellers råtner alt i løpet av 14 dager.Vi var i Split en dag. Reiste med lokalbussen gjennom et rått og villt landskap. Vil si veien enkelte steder ikke er for pyser. I gamle byen i Split som ligger like ved bussterminalen hadde verden på en måte stått stillle.  Hadde det ikke vært for alle menneskene og kafeene. Det som forbauser meg er alle kontrastene mellom det gamle og nye, vakre og stygge. Gatene eller smugene var enkelte steder ikke bredere enn at en kunne strekke armene ut og ta i begge sider. Overalt var det små butikker og spisesteder. Men sååå lite reklame/glorete reklamebannere utenfor butikken, bare litt varer i vinduet som signaliserte at her kan du handle. Jeg kjøpte ikke så mye, men fant lette og fine sandaler til et billig penge. Kjøpte  sekker og sommerkjoler til småjentene.
Her fra gamlebyen i Split.


Like bak hotellet vi bodde var det spa og negledesign MED PRISER EN BARE KAN DRØMME OM. Vi skriver 10 juni og desverre er ikke sommeren kommet til HELGELAND enda. Fine lyse sommerkvelder hvor vi skulle gått barføtt i lang gress, viftet med tærne på stranda og kosa oss med en vinskvett på altan før leggetid, bare forsvinner i stormvind og regn på tvers.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Herlig "landvindsrokk"

  Vi har hatt et par dager som regnet har fosset ned fra alle kanter. Jeg har benyttet dagene  på syrommet selvfølgelig. Men i dag skinner s...