lørdag 2. juni 2012

Å vente på en sommer

kan være veldig spennende, frustrerende og ikke lite farlig for å si det sånn. En står opp om morgenen og det første er å dra vekk gardina og titte ut. Så holder vi hodet litt på skrå og skuer med spørrende øyenbryn og vått blikk. Ser vi ikke sola idag heller???.

Kan det hende den bare er bak en sky? Sånn går lørdagen og  søndagen og hodet er stadig sånn litt på skrå. Store skyer sperrer for sola og vinden, ja den kommer fra nordpolen, isende, gjennomtrengende og biter seg fast i fingrene når vi luker ugress, rundt halsen og ørene når vi spaserer en tur.
Vi fryser, men tar ut solstolen, bærer ut kaffekanna og kopper og fryser oss gjennom ei kaffestund på terrassen. Og blir vi syke på denne årstiden er det noe som varer og varer...

For ikke å snakke om hva isvinden gjør med hagen. Alle plantene som tillitsfulle tittet opp ganske tidlig på våren faktisk. Stadig lurer en på om det er for tidlig å kjøpe sommerblomstrer.


Alle kjenner vel til historien om nordlenningen som ble spurt om hun ville kjøpe en solstol og svarte "Nei, æ sætt me bare på sparken".

Så lengter vi og husker den dagen i fjord da sola skinte en hel dag og vi til og med tilbragte hele dagen på stranda. Joda, vi klorer oss fast her på vakre Helgeland. Venter og håper på bedre dager gjør vi og.  Vi har jo alt her, hav og himmel, fjord og fjell og masse frisk luft.

Dette var et lite  "tankespinn" etter en dag ute i hagen. Ha en fortreffelig helg der ute.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

På denne flekk på Helgelandskysten.

  J eg er  en sånn heldig sjel som er elsket. Joda jeg tenker ofte på det og vet det heter lykke. Også å bli eldre sammen tenker jeg, alle m...