torsdag 21. oktober 2010

På gjengrodde stier.

Jeg vokste opp på en forblåst halvøy¨på Holm. For noen år siden overtok vi eiendommen. Jeg føler både glede og sorg når jeg er der om sommeren. Kanskje mest for alle gode minner . Det hviler en slags tomhet over stedet også.

 Her som det idag er blitt skog, var det bare en åpen plass med gress som jeg og søstra mi lekte på når vi var små.
 Sykklen min som jeg syklet til skola på.
 Vi fikk disse koppene fra tante Ingeborg. Hun var egentlig tante til pappa og var på Holm hver sommer på besøk. Hun var en myndig dame og vi både elsket og hatet henne. Ingenting gikk henne hus forbi og hun hadde alltid en replikk på lur.
 Bak holmen finnes den vakreste rullesten du kan tenke deg. Her var vi ofte på tur i fjæra og lette "rakved".

 Pappa var fisker og sjøen og båten var livet hans. Han dro tidlig på sjøen om morgenen og kom seint hjem. Da måtte vi møte han på kaia og trille fisken hjem på ei såkalt handvogn. Ofte var fangsten stor, men det var aldri snakk om at vi ikke skulle klare det. Denne støvlen i gresset ga meg nesten tårer i øynene. Pappa var fisker hele livet, når han ble gammel og ikke kunne dra på sjøen lenger, var han en fisker i drømmene.
Alle disse tingene som fortsatt står rundt om i huset, er i dag skatter for meg. Alt minner meg om en god barndom og lykkelige år.

3 kommentarer:

 1. Så artig å se bilder fra huset, både utenfor og inni. Det ser kjempekoselig ut! Nostaligisk og fint! Jeg kikker alltid opp mot huset deres, nå vi kjører forbi. Hvis jeg ser at du er der, kommer jeg nok oppom en gang, dersom vi har tid, med tanke på ferja. :o)
  Klem fra Bente

  SvarSlett
 2. Hei igjen, Sølvi!
  Takk for hilsen fra deg i bloggen min!
  Pyntehjertet mitt kjøpte jeg da jeg var i Mosjøen, på Big. Der var det VELDIG mye fint! Hadde vært artig å kunne dra tilbake til den butikken, med et lass med penger. :o)

  Klem fra Bente

  SvarSlett
 3. Ett fantastisk sted som jeg håper vi klarer å ta vare på!

  Raymond

  SvarSlett

September.

Her er ukas bilde, nydelig solnedgang over Berg. Ser absolutt at høsten står for neste akt. Mørkere kvelder og kjøligere luft.   Jeg har hat...