tirsdag 20. august 2024

Siste ugler på ei stund....

 I år er det nok mange som har gledet seg over mengder med frukt og bær i skog og mark. Plommene hang tett i tett i hagen til Tim da jeg var innom. Gode var de også.  I bærbuskene rundt om var ripsen stor og rød og nesten ikke spist av fugler heller. For ikke å glemme kirsebærtrærne. Da vi var unger og på besøk hos bestemor, kunne vi ikke la være å stjele kirsebær, dvs hun værnet om dem som gull og vi ungene måtte holde oss unna. Hun skulle lage syltetøy, likevel var vi på "slang" og tyvspiste når hun ikke så oss.


Eplene var også fått en liten rødlig tone, men tror dem blir "gallsure".

På min daglige sykkeltur i nydelig sommervær måtte jeg stoppe opp å ta bilde av fredelige kyr i vakkert landskap.


Hjemme sitter uglene mine trygt på trestammen og venter på neste akt. Alle er ferdigsydd og det var spennende å få dem ferdige. Ingen ble like og det er som med oss mennesker. Ingen er vi like, men det er utenpå😉. Disse blir koselige å bruke som spisebrikker eller bare som en liten duk om du vil.




I morgen starter ferien,😋 reisebrev følger. 
Hei og hå så lenge og pass godt på dere sjøl.💜

torsdag 15. august 2024

Ugler på bordet.

Dagene raser av gårde og jeg forsøker å holde igjen litt , men forgjeves. Nå står høsten foran oss om vi vill eller ei. Luften er liksom annenledes enn tidligere. Her på Helgeland har vi hatt tidenes sommer og skal absolutt ikke klage. Men jammen går det an å bli bortskjemt. I dag øsepøse regner det og jeg liker det ikke.

 Noen timer har det blitt på syrommet uansett godværet

. Kan liksom ikke la symaskina stå helt stille heller. Jeg har prøvd meg på ugler og spisebrikker eller liten brikke  om du vil.  
Masse arbeid med sikksakk søm og tilpassinger, men veldig artig. Får mye erfaring med prøve og feiling i forhold til farger og sammensettninger. Jeg har flere som er under tilblivelse, men det blir fortsettelse i neste nummer. Følg med😊😊 



 


En firkløver betyr hell og lykke, (funnet av en venn) men likevel. Det heter det er en genfeil som gjør at noen blir til firkløver??? Ikke hørt det før.  Noen som vet?



Til slutt en hyllest til DEG.
 Ha en flott dag samme hvor du befinner deg.
 


På solens øy

 Som dagene går på denne solens øy. Snart 3 uker og kun noen få dråper regn en liten time, ellers er det sol og sol. Og det er så enkelt å t...