onsdag 21. januar 2015

Og dagene blir lengre

Vi har nydelige dager
på Helgeland. Nå har vi litt snø og iskald vind, men dagene er lyse og bittelitt lengre. Vi har ikke fått gått så mange turer de siste dagene fordi blank stål is dekker veier og stier desverre. Til og med broddene kommer til kort fordi isen er så hard.
Her fra "helvete", vårt vakre strandparadis, tross navnet.


Grantrærne er lubne og tette i strankanten, gir ly for vær og vind.  Enkelte steder i skogen er det nesten mangel på lys på grunn av det og vi kaller det tur i "Trollskogen" når vi har barnebarna med.
Så var det litt nytt på håndarbeidfronten og det er ikke mye. 
Men sist jeg var innom Nille, hadde de nydelige kjøkkenhåndklær på tilbud til 10 kr stykket. Jeg kjøpte tre, ett ble nytt heng til kjøkkenhylla og de to andre blir til nye puter i sofa.  Har virkelig sansen for de hvite og svarte dyrebildene som trykkes på tekstil for tiden.
Som en ivrig strikker jeg er nå i januar (mest), ble det nye votter til Saga og Era. Skal ikke store nøstet til for et par så små votter.
Strikket et par til meg selv også, men der måtte jeg spe på med alle farger for å få nok. Men egentlig ble de bare finere med farger enn bare grå. En omgang i vaskemsakina så toves de litt og blir tykkere og varmere. På barnevottene legger jeg bare opp 32 masker, øker 2 på hver pinne etter at vranken er strikket. Legger inn tommetråd når jeg tror de blir i passelig størrelse og vips så er en ferdig... En to tre  votter kan en si.


Måtte kjøpe disse vakre englene. Hadde et gavekort med 100 kr igjenpå og det holdt akkurat. Blir mange ganger så lei av pynten etter jul og da er det artig med litt nytt.
Som en hilsen til dere alle med et foto av Salvador Dali.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Herlig "landvindsrokk"

  Vi har hatt et par dager som regnet har fosset ned fra alle kanter. Jeg har benyttet dagene  på syrommet selvfølgelig. Men i dag skinner s...