torsdag 28. februar 2019

Vognteppe.

Jeg hadde skikkelig lyst til å sy noe fargerikt og fint i denne kalde og våte årstiden og tenk så endte jeg opp med dette.  Ikke så veldig fargerikt akkurat, men sånn kan det gå når veien blir til mens man går.  Men det får bli som det er tenkt, vognteppe til å ha oppå dyna på en barnevogn. Det er ikke så stort så det vil passe akkurat og så kan det selvfølgelig brukes som babyteppe også.




Jeg trenger mer stoffer i lyse farger, det ser jeg at jeg mangler når jeg skal sy noe nytt. Nå er lagret mitt nesten tomt.

I min vinterdvale blir det ofte tydd til strikkepinnene foran tv med noe lettvint. Og da blir det sokker.  Jeg strikker i sportsragg, dessverre er ikke garnet så veldig slitesterkt synes jeg.
Og et par mobil votter har det blitt. Passer som et skudd på ei ungjentehånd som ikke klarer legge mobilen vekk et sekund. Det var det som var i tankene mine.. .He he, av og til kunne jeg trengt dem selv.


I dag har vi en veldig fin dag med en blek vintersol og bare litt vind. På veien hjem fra jobb, blir jeg litt mer opplagt og planlegger både det ene og det andre som skal gjøres, men så stopper det opp.. Huset ligger litt i dvale det og med kalde boder og soverom. Lysten til rydding og småpjusk forsvinner som dugg for sol. Jeg har lett for å småfryse og det beste er å krølle seg sammen som en katt og vente på bedre tider.


søndag 17. februar 2019

Som vinteren sakte men sikkert går og går, er også jeg kommet meg litt på bena.  I helga har jeg nærmest bodd på sy rommet og kosa meg blant stoff biter, støvdotter og et sammensurium   uten like. Ja fordi et sy rom kan romme så masse mer enn tråd, nåler og  stoff. Av og til trengs det et kraftig opprydding og sånt tar veldig med tid. >Likevel har jeg fått sydd litt også. Jeg hadde firkanter ferdig skåret og da ble det en duk.


    



For lenge siden lærte jeg meg å sy såkalte "katedral vindu". Nå har jeg en hel kurv med gamle dongribukser og jeg har lenge tenkt på hva jeg kunne sy. Ideen fant jeg på Pinterest. Så det ble faktisk en  duk til . Trodde først jeg skulle sy et forheng til kjøkkenhylla, men jeg var ikke tålmodig nok. Er i et modus der jeg vil ha ting fortest mulig ferdig.

Dette ser vanskelig ut ved første øyekast men er nærmest veldig enkelt. En kan få så flotte fargekombinasjoner med denne sy teknikken og jeg tror jeg må prøve noe større og "finere neste gang.
Ha en superkveld dokker er ute.


torsdag 7. februar 2019

Lyset kommer tilbake

Jo lysere tider holder på å komme tilbake. Ikke bare på himmelen, men bokstavelig talt i hele meg. Så er det denne forbaskede januar og februar, stadig blir de tyngre og tyngre for hvert år.  Enda jeg forkortet januar med en tur til Grand Canari, hjalp det ikke nok. Jeg snegler meg ut av senga og kryper ned fra loftet. Alle ledd krangler, til og med håret er uhåndterlig.  Det stritter i fantasifulle vinkler, samtidig som det føles elektrisk og flatt. Jeg fryser  og kjenner på alle vondtene en har i kroppen selv etter en god natt søvn
Heldigvis er bekkenet blitt nesten helt bra igjen, men så er det et kne som streiker... og når jeg har måka fram bilen og satt meg inn,  gjenstår en halv time til jobb. Men på hjemtur ser jeg at dagene er blitt lengre og lysere. Vi har hatt snart en måned med full vinter, dog litt uvant her på kysten.



Jeg har strikket lange strømper til herren i huset og meg selv. Hans kjedelige grå, mens mine slo ut i elleville farger. Masse restgarn og det kom til nytte. De ble særdeles varme og nesten for gode he he . Jeg har varme føtter fra før.....

Nye sokker til lille Celin i samme farta.

Har strikka ferdig votter som har ligget uten tommeltotter leeenge. Mest fordi jeg stadig plages med å få mønster til å stemme så til slutt ble dem kun rød.



Sy rommet har såkalt ligget brakk i ukesvis. Men en ettermiddag kom det en liten sy-ånd over meg og jeg sydde nye gensere til jentene. Og det er såkalt gjenbruk... mine avlagte klær kommer til nytte igjen og jeg gleder meg og gir meg selv et lite klapp på skuldra.

Jeg har handlet på Vova fra Kina og en søt rosa flamingo som kunne strykes på, ble prikken over i-en.

I morgen venter fredag og det gledes. Ha en fin kveld.
hilsen sytrollet





JEG ER IGJEN VELSIGNET.

Endelig er det såpass vær at jeg kan ta ut el-sykkelen min. Jeg har ventet spent på den første sykkelturen og fy flate sier jeg bare.... for...