søndag 25. mars 2018

Strikking ,alt til sin tid.

Nå som dagene blir lengre og lysere blir det dessverre mindre tid til strikking, og sånn er det hvert år for min del. 
Nå er jeg nettopp ferdig med marius genseren til Mÿrla. Hun bestemte fargene selv. Syntes de var noe blasse til å begynne med, men når genseren ble ferdig ble den riktig så flott. Turkis avslutting i halsen gjorde alt tenker jeg.  Jeg måtte rekke opp halsavsluttingen en gang og felle mye mere enn mønstret  tilsa for at den skulle bli passe. Orginal genseren er alt for vid i halsen etter min mening, men vi kan jo selvfølgelig jukse litt.


Bildene er tatt før jeg strikket ny hals. Nytt bilde kommer når eieren har den på.(Smilefjes)

Neste prosjekt å få ferdig til våren er Oda kofta. Jeg strikker den i svart, og den blir veldig fin etter min smak. I går fikk jeg alt inn på en pinne og raglanfellingen kan begynne.

Saga og Yvonne

Era, Raymond og Basse.
Heldige meg har besøk av småjenter så ofte jeg kan. Kan aldri bli lei av å ha dem rundt meg. Hele huset står ofte på høykant med ville sprett og hopp. Puteslått under salongbordet er hverdagskost.
Jeg vet disse årene går så fort. Og det er viktig å ta imot alt en kan få. Vet at en dag er det slutt. Andre interesser og spennende dager frister mer etter hvert som årene går. Men sånn er livet, det handler om å leve til fulle hver dag og nyte øyeblikkene.
Ha en fortryllende kveld.

lørdag 24. mars 2018

Påskefri.

Nå kan påsken bare komme. Vi får ikke før tenkt tanken for påskeharen er her. I lystige harehopp.  Riktignok er den bare i stoff og gule farger he he. Har kosa meg litt på syrommet  et par kvelder. Ideen fant jeg på Pinterest. 
Det gledes veldig over noen fridager som bare kan brukes til hva en vil. Jeg har tenkt å lese, sy og ikke minst ligge stille på sofa når det er anledning. Blir været bra antar jeg det blir noen turer også, men det er ikke et "must". Aller best ville det vært om sola kom og vi kunne nyte noen timer ute på altanen med strikketøy og kaffekoppen.
Det ble en ny påskeduk også.  Sydd i enkelhet uten mål og mening og da blir ofte resultatet best. Nå har det regnet noen dager og det er bare en liten snøhaug igjen på altanen. Vi er nok leie vinteren alle nå og venter med lengsel på vår. I kveld skal klokka stilles og da blir det ikke særlige mørkt om  kveldene lenger.




Med ønske om ei god påske til dere alle, husk appelsin og kvikklunch, ingen påske uten. Ha en gul aften.

søndag 18. mars 2018

Regnet har kommet

Etter ukes vis med sol, snø og kuldegrader  som det vakreste vintervær en kan tenke seg, kom regnet i går.
Herlige mildvær og regndråper som pisker mot vinduene. Jo høres rart ut, men jeg elsker det. Nå blir det skikkelig hålkeføre overalt noen dager.
 Det går an å bli lei av godvær også når det er vinter . Mest fordi vi er blitt redde for at det er sommerværet som tæres bort. Vi er redde for at sommeren forblir som forrige år med skodde som henger i fjellene sola som uteblir i ukes vis nærmest.:(  For erfarings messig så vet vi at Helgeland er kjent for å være våt sommerstid med selfølgelig noen vakre soldager innimellom. 

Men nå midt i mars venter vi på vår.
 Med sildrende bekker og lune sitteplasser i sola.



Og i påvente av dette har jeg sydd.  To mapper til mobil-ladere er det blitt. Ikke så veldig nyttig sånn til hverdags, men på reise er disse veldig greie. Ei dame som hadde kjøpt tidligere og ville ha flere. Og av og til er det moro å sy på bestilling, særlig slike små prosjekt.

For ei stund siden fikk jeg masse stoff fra ei dame. Nå har jeg sydd en påskeduk som takk for at hun tenkte på meg. Alltid hyggelig  å få stoffbiter for ei stoffdame som meg. Ikke fordi jeg mangler stoff, neida ... Hyller og skap renner over og jeg vet at noe blir aldri sydd, men samlemani er vond å  vende. 



 Tror Le Coq betyr hane på fransk.


Ha en regnfull dag alle, slik at våren kan lokkes frem.
👌👌👌👌

mandag 5. mars 2018

Fri dag

Å våkne klokka seks og attpåtil vite at en har fridag er bare helt fantastisk.
 Med lydløse skritt går jeg ned å setter på kaffen. For en lykke, ute er det bitende kaldt og det viser 8 blå og det er mørkt  enda, men en lysning i øst vitner om at lysere tider vil komme.
På sånne morgenen er strikketøyet alltid fremme. Disse stille timene før verden våkner er gull verdt. Å sette på Tv er helt uaktuelt idag. Nei, kaffe i kruset og sin egen enkelhet er absolutt det beste på en sånn dag. 

Denne løperen sydde jeg i fjord men lukkekanten manglet. Nå er den kommet på og det på en helt utradisjonell måte for mitt vedkommende. Alltid har jeg sydd den på for hånd og det sliter fingertupper, det vet alle som syr lappeteknikk. Men en dame på nett fortalte hun sydde den på med maskin og en pyntesøm.  Jeg prøvde det samme og resultatet ble ikke så gærnt.   Tror bare jeg trenger litt ekstra trening.  



Vi har nydelig turvær med sol og lite vind. Jeg og Stine gikk langtur på Kvaløya forrige uke.  Vi fant et lite sted hvor vi satt og nøt solstrålene og som ikke det var nok.... en stor sjokoladeplate  med firkløver. 




















Jeg er spent på fortsettelsen på vinterværet faktisk. Kan se ut som høytrykket over Russland varer ei stund til. Er litt redd vi bruker av finværet som er tildelt til sommeren. Ha en solfylt aften.

torsdag 1. mars 2018

Mars er her.

Noen ganger kan det kjennes som en er satt sammen av ulike lapper til et stort lappeteppe, ikke ulikt dette. Ikke alltid bitene passer helt ihop heller. Men når bitene samles kjennes det ganske bra.
  Første lappeteppe sydd iår, men det ble veldig lite og kan vel kalles en duk. Likevel er jeg glad jeg har kommet litt igang og ikke minst elsker jeg den nye symaskina mi.
 Blank og ny som en dronning står den fremst og venter. 
Skal ikke glemme at bak den står alle sliterne. 
De som har fulgt meg i oppover og nedover bakke. De som har ydmykt bøyd seg og tatt imot all min frustasjon når nåler knekkes, tråd slites av og ja i det hele tatt. Synd å si det, men rosen og god ordene har jeg kun tatt innover meg sjøl og ikke gitt symaskinene kreditt i det hele tatt (selv om  de ofte har æren for resultatet) Hele tre stykker på rekke og rad. Den ene skal bli svenske og flytter i nærmeste framtid he he.  De to andre klarer jeg ikke helt å kvitte meg med heller.






Jeg er igang med å strikke kofte til meg selv. Strikker i dette mønstret, men strikker den i svart. 
Bilde kommer så snart den er ferdig, men det tar noe tid da jeg strikker andre ting samtidig.
Vi har det ordentlig kaldt om dagene, veldig ulikt kystværet vi ellers bruker å ha på vinteren. Graderstokken viser 13 blå i halv 6 tiden når jeg drar på jobb. Alt er isfrosset. Bilen er stiv som en stokk og for ikke å glemme det iskalde rattet. Må ta vottene i bruk og det er ikke greit. Håper på mildere vær. Men det er vakkert her på Helgeland. Vi har nydelige solnedganger og det finnes ikke bedre foto motiv.


Dette er en nydelig bok med portretter av 500 kvinner fra  50 land. En hilsen til dere alle.


















Ha en fortreffelig kveld og husk votter hvis du skal ut.

Langs hver en vei...

 Da jeg tok på joggeskoene i går for en gåtur, var det lenge siden sist. Med en nyoperert kropp (for 14 dager siden) , har jeg tatt det litt...