søndag 29. oktober 2017

Stjernedryss.

  I går kveld gikk jeg en lang tur med Timba.  Kjente på at lufta var kald og nesten som det rev litt i lungene og den kjentes vinteraktig ut.  I så måte var det helt stjerneklart og ikke mer enn 2 grader.  Treplattingen langs strandpromenaden var såpeglatt og til mitt hell oppdaget jeg det i tide. Men å gå i mørket med musikk på øret og se på stjernene ga meg en indre ro som jeg absolutt trengte der og da. Ei noe travel helg med mye besøk,  husarbeid og litt i overkant av omsorg for alle og enhver.  Kanskje er det høsten og mørket som gjør seg gjeldene. Noen dager er bare ikke gnisten der.
.
Om 14 dager er det julemesse og jeg har sydd litt til den.


Disse stjernedukene syr jeg  flere  av til hver jul. Mange som spør etter dem. Det er mye arbeid, men likevel artig å sy. Nå begynner julestoffene mine å ta slutt og jeg må nok investere i nye til neste år. Jeg har enda litt stoff som Svanhild fra Berlevåg sendte meg. Glemmer ikke henne, ei utrolig trivelig dame som ringte av og til. Det var som vi hadde kjent hverandre hele livet selv om vi bare var sy-venner og aldri hadde møttes. Dessverre så døde hun plutselig.






Denne løperen ble ikke som tenkt, fikk ikke sømmene til å stemme, men det får stå sin prøve. Det hjelper ikke å ta opp sømmen flere enn to ganger, da er det bare å la det være  litt "heimgjort".




Å så er det denne stakkars planten som hver år blomstrer så seint. Den er like presis hvert år. Nå er det nesten så jeg vil ta den inn i varmen.💜 

På tide å ta inn sykkelen folkens.

Ha en snøfri aften.

søndag 22. oktober 2017

Vinter måned Oktober

Jo det er det, en vintermåned, men ikke for oss på Helgeland. Som seg hør og bør på denne årstiden plopper det opp sånn dann og vann veldig fine dager. Ja med sol og klar himmel. Snø er det heldigvis sjeldent vi får så tidlig.
Og vi forsøker å nyte det. Kaldt som faen  med lett østlandsvind, men naturen trollbinder oss med lys og mørke.





 Og  for ikke å glemme Torghatten.

Det har vært lite turgåring siste dagene selvom været har vært så flott.  Etter jobb blir det ofte en tur til min gamle mamma og så prøver jeg å få sydd litt før dagen er over.

Har hatt sytørke lenge etter all ferien, men nå er jeg igang. Det blir julemesse i år også, tenkte ikke å være med i år, men så blire det litt dumt det og.  Det er supert å få solgt noe og rydde plass til nye prosjekt. Har allerede en del bestillinger og det stresser meg litt, men antar jeg kommer i mål i år også.

Disse er til mobil laderne. Kjekt å ha med på tur og reiser. Vet hvor laderen befinner seg til enhver tid.😰😰
Syntes dette stoffet var så pent da jeg kjøpte det på  Stoff og Stil. Det ble akkurat nok til to sånne toalettvesker.


Som alltid syr jeg mange grytekluter til jul, dette er første paret. 

Nå ruller fotballen over TV skjermen og stemningen er til å ta å føle på for min bedre halvdel. Jeg holder meg i skinnet og tenker på stoff.
 Ha en forballfri aften.


fredag 13. oktober 2017

Fra en ferie....

Når en reiser til Rethymnon vet en hva man får.  Dagesvis med sol, varme, god mat, iskaldt øl og ikke minst herlig badestrender. Etter å ha vært 2 uker her kan jeg absolutt reise tilbake til neste år.
Gamlebyen er verdt mange besøk. Trange gater og en egen atmosfære. Her går turistene og de fastboende side om side og det er det som gjør det hele så unikt. Å kjenne luktene og lydene, å se hvordan den ekte greker lever. Hvor lei kan de ikke bli av oss turistene som inntar byene år etter år. 












Hver torsdag og lørdag er det marked. Lørdagsmarkedet er det største. Der kan en bare gå og gå i timevis og titte på folkelivet. Her ser en virkelig mange forskjellige mennesketyper. Jeg vil aldri glemme en urgammel tiggerkvinne kledd i sort og uten sko med svarte filler rundt føtterne. Hun var som et skjelett. Jeg gav henne noen euro og holdt litt rundt henne for å vise min medfølelse.
Ellers var det lite tiggere å se i gatebildet



I Hellas er det masse "krims krams"å få kjøpt, det meste masseprodusert i Kina. Men  vi finner noe egenprodusert og ikke minst nydelig keramikk. Jeg kjøpte et hus med blått tak, blir fint i lysthuset mitt sene høstkvelder.




En dag gikk vi opp på Rethymnons tak. Er herlig spasertur i motbakke med stekende sol og hivende pust, men så verdt det. Tørste  og svette som vi var, gikk vi raskt innom denne tavernaen. De røde stolene var et nydelig blikkfang og vi satt der lenge og lesket oss med Mythos i frostkalde glass. Vi spiste Kleftio i gamlebyen en dag. En pratsom dame som så ut som hun elsket turistene drev en liten taverna med blåmalte tre stoler. Herlig måltid,(men hun hadde vært litt for forsiktig med saltet etter min mening). 

Vi spiste dessuten mange måtider på en taverna ved dora dora stranden. Alberto taverna. Hyggelig Egypter som drev. Og det var nydelig mat, litt annenledes enn den vanlige greske maten som av og til kan bli litt kjedelig for oss nordboere. Må bare si de kunne sitt yrke. Verdens beste Falaffel.

Og som en lang ferie er over, så har symaskina surret og gått ikveld. Ha en stoff fri aften.

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...