lørdag 29. juli 2017

Høljeregn

I dag høljer regnet ned. Så sant som det er sagt... etter sol kommer regn. Er glad jeg bare har inneaktiviteter idag. Etter en uke med sol og varme kjennes det ikke så verst med en regndag. Det eneste er at alle fluene kommer inn og plager livet av en. Alle mine forsøk på å avlive udyrene har så langt mislykkes. I vill luftakrobatikk svirrer de rundt. Min nyinnkjøpte "fluesmekke" duger ikke selv om den er med strøm( batteri) så her må det sterkere lut til. Jakten på den gamle fluesmekkeren hvor en bare dæljer til, pågar....💝🍌🍌💮💮💮 i nødsfall  blir det BA som  får brettes dobbel å gjøre jobben.


Disse to veskene sydde jeg egentlig som toilettvesker, men så ble det satt lange hanker på og ble til to sommervesker i stedet. Den ene ble solgt på markedet vi hadde.
 Denne blå løperen er som vanlig sydd etter innfallsmetoden. Ingenting er så spennende som det, en aner liksom ikke helt resultatet før den er ferdig. Dersom den ikke blir solgt, blir det en julegave å putte i den store eska.  💗

I natt har jeg hatt lille vakre Era på overnatting. Å som alle oss andre så er det ikke hver dag vi er i fotomodus ( se bilde) he he. 

Og jeg er en takknemmlig bestemor som velger å nyte de verdifulle øyeblikkene.
Ha en fluefri aften.

torsdag 27. juli 2017

Livet har to sider.

Jeg synes dette bildet er så vakkert og det forteller en historie. Det levende grønne og frodige på den ene siden, og avblomstret, visnet og dødt på andre siden av veien.  Noen ganger kan livet og ikke minst meg selv, også kjennes sånn. Kan sprudle av glede og livet er en lek. Gleder meg over små ting og ser ingen hindringer.  Men  så kan jeg kjenne på at det er tungt og trasig og trøstelsesløst. Som idag etterat jeg hadde vært hos mamma som er 92 år var jeg bare trist. Hun klarer ikke så mye lenger. Håret som hun alltid har vært så nøye med,var ugredd og tafsete. Skjørtet flekkete og hun så så ensom og gammel gammel ut. Jeg ville bare holde om henne og trøste henne og si at alt ville bli bra. Men jeg fant ingen ord med trøst og optimisme dessverre. Hva venter en dame på hennes alder??

 Jeg hadde med ferdig middag og satt ilag med henne mens hun spiste, ville være sikker på at hun ikke glemmer å spise, mange eldre gjør det.

I går var jeg med på salgsmarked under Sømna dagene. Veldig trivelig, fikk solgt en hel del av lageret mitt. Hadde egentlig ikke så mye ferdigsydd. Skal være med i morgen også om været blir like fint som i de siste dagene.

 Grytelappene og duker er solgt, Skulle ønske jeg hadde bedre tid og kunne sydd mer til sømna dagene men det ble nå sånn iår.

I morgen kommer Era på overnatting. Jeg gleder meg allerede. Et barnebarn i armkroken, en kan ikke få det bedre. Å fortelle eventyr på sengekanten gjør jeg hver gang de ligger over. Plutselig er de så store at de ikke vil det lenger. Må nyte mens en har det.❤❤❤❤

Ha en het aften, ( måler 19 grader og klokken er snart 10 på kvelden, ja dette liker vi).

søndag 23. juli 2017

som vi har venta på så lenge......

Grytekluter i lillatoner. sydd i all hast uten mønster.
Nydelig dager på Helgeland og vi nyter. Så kom sommeren i år også, dog litt seint, men godt. Vi har lært oss å vente vi som bor her. Og vi har snakket om og håpet på en sommer i år også. 

Denne helge har symaskina surret og gått, mest etter at sola har gått ned eller før den er stått opp.  Ble spurt om å være med på marked under Sømnadagan. Litt domt jeg sa ja, fordi jeg har ikke så mye ferdig sydd. Men uansett, nå er det å bite tennene sammen og være med.
Jeg fikk noen gamle gardiner fra ei som byttet ut, hos meg ble det nye puter til lykkeboden. Har sydd tre, men det er masse stoff igjen og kan bli både 3 og 4 til. Turkis og brunt er en flott kombinasjon av farger. Siden jeg har kjøpt glidelås "all mass"på Wish ble det rosa sådanne.

Nå som  nest siste helga i juli over, syns vi rykker stadig nærmere .....altfor tidlig. Noe mangler liksom, var det sommeren vi venta på så lenge??? I  går kveld var det nesten mørkt i stua ved midnattstider. De sene lyse sommerkveldene vi gledde oss på, kom så altfor seint.  Å kunne sitte i langsom solnedgang utenfor sitt eget reir å bare kjenne på livet, kan ikke sammenlignes med noe. (bare spør måsen)

Ha en solfylt kveld.

søndag 16. juli 2017

EN FLIK AV BLÅ HIMMEL



Da jeg våknet i går mårrest, regnet det så allmektig at jeg et øyeblikk både vurderte å kjøpe båt eller flytte til Afrika og forsøke å starte et liv i ørkenen. I dagesvis har regnet flommet ned og det så ikke ut til å ha noen ende. Blomstrene hang med hodet og det surklet i små bekker som tvang seg fram der du aldri hadde sett antydning til vann tidligere. Hjelpes kunne det bli verre???

 Nei det kunne ikke det, som ved et trylleslag, ble det blottet et liten blå flik på den ellers så grå himmelen. Sakte men sikkert ble skydekket borte og sola kom fram,


Men av og til kommer det noe godt ut av regndagene. Symaskina har fått surret  og gått litt. Ble en løper i svart og rødt og babyteppet som hadde ligget uferdig ei tid, ble også ferdig gjort. 





Fikk måker hos søstra mi til bursdagen i fjord, iår kom dem opp på veggen. Ikke til  å unngå å se den regntunge himmelen i vest. i bakgrunnen.😔😔😔😞😞



Babyteppet






 Noen "ufoer" blir det alltid, men heldigvis er noen blitt ferdige også.. Dette teppet blir absolutt til en gutt med sine blåtoner. Passer til vognteppe og kan også brukes til underlag ved bleieskift på turer eller lignende.


Denne løperen ble ikke helt som planlagt, Litt krøllete både utenpå og inni for å si det sånn.  Vet ikke helt hva som skjer med den. 
 Som en lykkelig slutt på en juli søndag stakk nabo katten innom. Blir henne som sier takk for denne gang. Ha en tørr aften.

onsdag 12. juli 2017


I all sin prakt står de gamle hagestolene der, nymalte og fine. Synes de ble riktig så "knæsj". Turkis er sommerfarge og jeg skal male flere stoler etterhvert. Skal prøve meg på plaststolene, men antar jeg må grunne med heftgrunn for å være sikker på at fargen sitter.

Hører ikke mye sommer til med votte strikk, men når regnet høljer ned er det greit å gripe det første og beste håndarbeidet.  Ble et par til Saga og ett til Era. 




Saga er en blomsterpike og stadig overrasker hun med bukett..





Hengeblomsten
ble puttet i ei meierispann iår, Nå er jeg redd den regner vekk. I dag høljer det ned og det har ikke vært opphold.

Lykkeboden er ferdig med all sin prakt. Strøm har vi også fått. Stjerneteppet er også kommet på veggen. 
bildene er tatt en dag sola skinte

Nå gjelder det bare å fylle skapet med bøker, duftlys, nydelig musikk og alt hva hjertet kan begjære. Sengbenken er ikke ferdig enda, men skal lage trekk på madrassen snart å få den på plass.
Ha en tørr aften i sofakroken.

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...