torsdag 30. mars 2017

Når vårsola skinner inn.

Det er så herlig med alt dette lyset som flommer over nesten. Sol, snø og stille, nesten som påskevær... men det er over ei uke igjen og jeg undres på hva det blir slags vær?  Selv har jeg vært sykemeldt etter en operasjon og har ligget nede ei stund. Ikke bokstavelig talt men fysisk og litt psykisk. Uansett er det herlige dager og jeg er heldig som er frisk. Begynner på jobb mandag. Veldig heldig og jeg takker for det hver dag.❤👩.
Den fantastiske symaskina mi har vært en støttende venn. Litt utslitt som den er, står "ho" hain av.  Jeg er igang med et litt større lappeteppe til "lykkeboden", og det er mange, mange sømmer.


Jeg prøver å sy det sammen i seksjoner for å slippe plages når det skal "quiltes" sammen. Har lært av mine feil etter såkalt selvlært sydame. Iblant er sprettekniven det redskapen som blir brukt mest.

Fant en heisgardin til ti kroner i en restekurv på Dollarstore og det ble to nye kjøkken duker, en toalettveske, en handlenett og enda er det jammen stoff til overs. Det er hva en må kunne kalle et "skup"(fritt oversatt).

I hønsehuset er lille kylling blitt stor og ikke særlig søt lenger for å si det rett ut, men det er artig å oppleve at han ble klekket ut, søstra eller broren (vi vet ikke kjønn) er nesten like stor. Enda er de adskilt fra de andre hønene og er bare sammen med "sin" hønemor.





Fikk tulipaner hos Maria og Raymond i går, heldige meg.
Ha en fin dag der ute.






lørdag 18. mars 2017

Hønesøm

Det er bare to uker til påske og idag har jeg forsøkt meg på litt "hønesøm". Det ble et par grytekluter. Fant ideen på nett og rablet ned ei tegning. Veldig lette og moro å sy litt sånn smatterier innimellom. Jeg har sydd litt klær til småjentene og til meg selv i det siste og det krever mer konsentrajon. Disse blir nok en liten gave til en venninde.
Dersom alt går etter planen blir det tur til Sverige i morgen. Er litt spent på været, det har snødd idag og det er det siste vi trenger- Har ringt til han Leif og han skulle brøyte vegen opp til huset vårt. Blir herlig med noen dager i broderlandet.  Skal forsøke å lese ferdig et par bøker og nytte dagene til bare late sysler. Er nyoperert og trenger bare litt ro og fred og da er det supert å kunne stikke  avgårde sånn.😀💓💝


 Sist jeg var å Stoff og Stil i Trondheim kjøte jeg disse englestoffene. Jeg kunne ikke la være, de minte meg så veldig om engler jeg og søstra mi fikk hos bestemor da vi var små. Store glansbilder med engel på. Husker jeg lå å så på disse englenen og drømte meg bort før jeg sovnet om kvelden. Koselige minner. Av og til er det som om alt var i går. Det er virkelig noe med det å huske bedre det som hente som barn jo eldre du blir. Er nesten spent å neste etappe.

Og så er vakre Sara flyttet igjen, hun kom som en sommerfuggel med alle sine vakre farger og nyanser fra en annen verden. Alltid vil hun bo i hjertet mitt som mitt fjerde barnebarn. Å kunne bli kjent med henne og delta i livet hennes på mange vis ville jeg ikke vært foruten. Siste helga hun var her hadde hun sminkekurs. Hun ville lære meg hvordan jeg skulle pynte meg og sminke meg helt på ordentlig som hun sa.   Artig og vi hadde noen morsomme timer sammen.



Ønske om en fin ettermiddag  til alle.

søndag 12. mars 2017

Babyteppe til Kristine Alvilde

Vi var så heldige å få besøk av en absolutt nykommer, en baby bare 4 dager. Nydelig og som alltid -  et vidunder er født. 
Jeg måtte bare sy et teppe til henne. I går kveld var det ferdig.


Teppet ble ca 1x1 meter og akkurat passe til en baby. Kan brukes til vognteppe også og det er alltid supert å ha med iulike situasjoner.
Jeg har mange rosa stoffer og det er godt å kunne bruke noe av lageret.  Fant sort og rosa prikket stoff til lukkekanten rundt og syns den passet perfekt.
Er bare spent på og håper motakeren blir tilfreds også.


Dette er Sagas t-skjorte som er blitt for liten. 

Den skal bli til en pute til rommet hennes. 

Masse ting som kan syes om av avlagte klær. Mye av mine utgåtte klær fra mitt klesskap er blitt ulike klær som tights og gensere til små-jentene. Herlig at ting kommer til nytte flere ganger. Gjenbruk står mitt hjerte nærmest i disse kjøpe-press tider. 
Nå er det bare 3 hele uker til påske.  Sola er høyere på himlen for hver dag og kjenner at det går rette veien.

mandag 6. mars 2017

Over skyene

 er himlen alltid blå. Vi har flotte dager på Helgeland med sol og snø. Selvom det kan være bitenede kaldt prøver vi å komme oss ut en svipptur, ikke minst for å kjenne sola varmer. Dette fantatiske lyset som er kommet tilbake. Om morgenen i 6 tiden er det ikke så mørkt lenger når jeg kjører på jobb.
Timba elsker disse turene og han kan få løpe litt uten band.



Og endelig er Sagas marius-genser ferdig.  Hun ble veldig glad og den ble nydelig på henne. Snakk om "sommerføggel i vinterland".

Jeg strikket faktisk i størrelse 10 år. Mønster jeg har er veldig stor i størrelse tydeligvis. Men de unge jentene vil ha genseren litt "tight" så det var egentlig helt perfekt. Strikket i superwash fra Europris på pinne nr 3,5.

Med disse ord ønsker jeg alle en fin kveld .
 

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...