torsdag 23. februar 2017

En dag fri

I min alder er det viktig å bevilge seg små gleder i hverdagen. Jeg så gjorde. Fridag på en torsdag og jeg kan ikke slutte å glede meg over det. Sto opp litt seinere enn vanlig, kokte kaffe og leste nyheter. Stille i huset, mannen i huset har dratt på kommunestyremøte. Smårydder i huset og ser alt så mye klarere i godt dagslys... støvdotter og skitne vinduer, kaffesøl på skapdørene og flekker her og der. Joda skulle tatt en vaskerunde, men ikke idag på en fridag. Jeg vet å premiere meg selv he he. Idag skal jeg sitte på syrommet i fred og ro og planlegge, kikke på mønstre, noen er gamle og noen nye fra siste tidskrift.  Kjenne på stoffene mine og bare være i symodus. MEN først ringer Yvonne: "mamma vil du være med å gå tur??? Timba trenger å springe litt, han begynner å bli småfet". Jo sier jeg, blir selfølgelig med... tenker som så- kan hende det kommer en dag ingen ber meg med-.  Finner fram turklærne, buksa mi er blitt mye trangere, ushhh tvinger den på og drar av gårde.

Timba elsker dette.







Når vi har slik nydelige forhold og kan bare fyke ut døra så ligger mulighetene foran deg.



Fikk en herlig gåtur på en liten time. Å komme inn til kaffe og symaskina kjentes helt riktig. Hele kroppen kjennes glad.

Nå har jeg vært på syrommet og sydd ferdig en duk. Har bare lukkekanten igjen.
Den ble nesten så fin som jeg trodde da jeg begynte, imidlertid kan smak og behag endre seg litt.



 










Nå skal jeg smøre noen av lefsene jeg bakte til jul. Kan ikke spare på dem lengre. 
Krinalefse med gomme er ikke å forakte, prøver ikke tenke på at utebuksa strammer. På en fridag er det viktigste å leve i nuet og bare nyte alt som byr seg. Sola skinner litt idag og vi har mye å glede oss til. Uansett går det mot vår, ha en forteffelig dag.

mandag 20. februar 2017

Lille Sylling er kommet ut av egget

 Vi har fått kyllinger i hønsehuset og det er et under som har skjedd.💗 Fikk en kylling forrige helg og denne helga kom nr 2 ut av egget. Den som ble klekket idag så litt slapp ut, men vi håper det beste. De er akkurat så søte som påskekyllinger og jeg smelter helt.  Hønemor er litt "haremor" syns jeg fordi hun var så uinterresert faktisk. Nå er vi spente på hva som skjer.

 Denne heter lille sylling og kom idag stakkars💗💗 Den er sliten og sover mye, den hakket lenge før eggskallet sprakk helt slik at den kom seg ut.
 Era synes den er nydelig.




Jeg fant så artig en måte å sy hals på her på nettet. Siden jeg har mye restestoff ble det sydd en prøve. En til Saga og en til Era. De sr sydd som en trekant,  vrangsydd med et annet stoff og passer akkurat i halsen en blåsig dag.
Jeg satte  i en trykknapp i nakken. Skal sy flere og sist men ikke minst, så skal jeg sy en til meg selv.
Jeg og Timba prøver å komme oss litt ut, men dørstokkmila er nesten uoverkommelig.  Satser På det blir lettere etter hvert. Tror vintermodus har satt seg kraftig i alle ledd og kroppsdeler desverre. Idag har vi litt snø som kom i natt.Ser ikke ut som om det blir særlig vinter i år. Snart ut i februar og vi tenk litt vår i all hemmelighet.︙💗


torsdag 9. februar 2017

Med en himmel i brann.


 Vi har flotte dager på Helgaland, Klar vær med sol om dagene, landvind og 2-3 minusgrader. Ypperlig turvær for innesittere. Det er som vi myser mor sola og må vende oss til lyset igjen. Men ingenting er som en solnedgang tidlig på februar. En brann på himmelen.
Magisk spør du meg.



Med unger og hunder ble det en fin tur i "Helvete" i går. Kan bare ikke unngå å si det: skulle gjort det mye oftere.....uten tvil. Hele kroppen våkner til liv og så blir en som barn igjen ikke minst når en har ei småjente i handa. I godt selskap går det så fort også, neste gang skulle vi ha med boller og kakao ble vi enig om.







 Har så smått bjynt å sy litt. Kjøpte så flott stoff i Trondheim som ble til to nesten like toilettvesker.


 Og en sminkepung av et stoff jeg har hatt liggende lenge. Skulle passet bra til en gutt fordi det er stoff med tog på. Skal sy en stor guttetoilettveske av resten av stoffet.
 Og endelig ble dressen til Celin ferdig. Hun er 1 år i dag. Jeg begynte på denne tidlig i høst. Den har ligget klar til montering lenge og jeg har bare utsatt og utsatt. Det var mye mere jobb å montere enn jeg trodde. Heldigvis at den ble ferdig, idag skal vi i selskap. Jeg strikket denne i babyull fra Rema, mariusmønster og avsluttning oppe med rosa. Vakre lille Celin vil kle denne.

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...