tirsdag 23. august 2016

På vakre Helgeland


 Det er også pene jenter på vakre Helgeland.

 Og vi har verdens finaste natur, som et kort som ho bestemor ville sagt.


 Raymond og Maria har kjøpt hus og vi har hjulpet til med flytting siste dagene.
Idag reiser vi til Kreta. Herlige dager venter med sol, bading god mat og bare kos. Håper høsten blir fin her hjemme også, vinteren blir liksom kortere. Neste gang skriver jeg om ferien. Nyt dagene.

mandag 15. august 2016

I dag er en ganske så grå mandag, regner og er 13 grader. Det ser ut som det er over for i år, sommeren vi ventet så på.  Huff jeg er ikke noe høst menneske som nyter fyr i ovnen og strikking. Vi som er født på sommeren blir aldri det. Vi er barn av solen og vil springe barbeint i gresset hele året.

I går var det søndag og jeg var faktisk på syrommet noen timer. Fikk sydd meg ei feriebukse i superfint farerikt stoff. Blir herlig å ha i kofferten når sydenturen starter. Det er sjelden jeg syr til meg selv. Har vel litt med å gjøre at det er vanskelig å få kjøpt stoff her jeg bor. Masse nettbutikker joda...Litt med å kunne kjenne på stoffene før man kjøper. Det skal liksom passe til plagget du skal sy også.
Tidligere i denne måneden sydde jeg en topp. Hadde dette stoffet fra lenge siden og nå måtte det bli til noe. Blir vel ikke ynglingsplagget akkurat he he he.


Jeg fikk en ide om å sy et etui for å ha strikkepinner i. Ble så fornøyd med denne typen. Måtte bare lage en nålpute i samme stilen. Stoffet er kjøpt på ebay.


 Å så er det alle disse vakre jentene som strkker innom, store og små. Celin er 6 måneder og alles hjerteknuser. Og lille Nynna som  er blir stor.  Hun begynner i 8 klasse i år.

Nydelige Helgeland med Torghatten ( Helgelands mest fotograferte fjell).

mandag 8. august 2016

Mini kommoder i gjenbruk

Hadde to slike mini kommoder. har lenge tenkt å male i lys farge, men fikk en snål ide forleden om å male skuffene i forskjellige farger. Sprayfagene dekker ikke så godt , men antar et strøk til vil gjøre underverker.
 Husker jeg  kjøpte de på Jysk den .gang det het Norsk Sengetøylager.

Tror denne vil være ypperlig til alle disse små sakerne som bare  flyter på kjøkkenet. Penner, saks, tape, nåler og kammer, skruer og spiker som plutselig dukker opp fra ingenmansland. 
Ble ikke helt fornøyd med resultatet, malingen var ikke særlig egnelig men del får holde.

Så var det meg og bestemor sin Nynna.
 



I går morges da Nynna gikk til hønene for å hente egg og slippe dem ut, tittet en liten kylling fram. Nå er vi spente på om vi klarer berge den
Ble ganske overrasket.


Øsker alle en flott dag.

tirsdag 2. august 2016

august

Det er ingen vei tilbake, dagene blir mørkere og sommerdagene går mot en slutt. . 2 august idag og siste sommermåneden. Og vi lurer som alltid på hvor ble dagene gikk til....
Alle planene vi hadde for sommeren, ble de noe av? Fikk vi gjort alt vi skulle?

Huset vårt er under malekosten, nå er det ikke til å stikke under en stol at det går seint. Men nå gjenstår det verste og vi må få leid en lift. Sommerdagene her er ikke alltid å lite på og været skifter fort. Likevel håper vi å få lagt på 2 strøk iår.



 På håndarbeidsfronten har alt vært "nede". Begynte å strikke kopptuer i helga. Men jeg må lære litt hekling for å få en fin avsluttning og det gjenstår å se.




I hagen er det meste snart blomstret ferdig. Min hage er ikke noe å skryte av, alt skulle vært flytta og organisert bedre. Får tenke på det til neste vår......



 Men vi har hatt noen nydelige kvelder. Tror bildene taler for seg selv.



Som min yttergang kan se ut når familie og venna dukker opp. En herlig blanding av små og store sko.  Av og til står huset på hodet, og jeg velger å kalle dette rikdom. Å få besøk er et bevis på at vi er der for noen og vi nyter det til fulle. Ha en regnfri aften der ute. 

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...