mandag 27. juni 2016

Sverige, sølvi og Rolf Petters Casa de Sweed

Vi har vært i Sverige og bjynt med veden. Skulle nesten ikke tro at 4 trær kunne bli så mye ved. Her får vedklyveren virkelig brynt seg når disse kolossene skal tas. Vi kom til Tåsjø for å være ei uke. Var veldig heldige med været og hadde sol og varme hver dag. Litt kjølig da vi kom, men etterhvert ble temperaturen riktig så hyggelig. Sommer i Sverige er herlig.
Da vi dro hjem var denne stabelen ferdig. Jeg har ikke tatt i en eneste vedkubbe så dette skal vedklyveren ha all ære for alene.


Vi var opp på Tåsjøberget og ned kjørte vi en ny vei.... Det var en spesiell veg med hårnålsvinger og ganske så bratt. Hørt rykter om at tømmerbilene brukte veien før, men det tror jeg er helt umulig.

















En dag var vi på Lillenget og fikk handlet litt.
June er norsk og har bodd i Sverige i 25 år og jobber som frisør. Vi vokste opp på samme sted og det er så trivelig å treffes å mimre litt.

Så var det pakking og hjemtur. Slår aldri feil.... slik ser bagasjerommet ut når vi er ferdig pakka. 

lørdag 4. juni 2016

Kroatiaferie

Sist jeg skrev på bloggen handlet det om vår og at krokusen så vidt hadde tittet fram. He he det er ikke snakk om titting opp lenger, skvalderkålen og løvetanna er meter høye i hagen min. Gresset er høgt og frodig. Vi har vært i Kroatia  to uker og det var en fornøyelse å komme hjem å se hvor grønt og fint det hadde blitt. Jammen nesten som ugresset ikke var så grusomt. Det lyste grønt og fin tmot meg he he. Det er snakk om å være glad når vi har sommern for døra og ikke klage over bagateller.  Og vi som har lengtet etter dette i måndesvis, takk sier jeg bare for at naturen ordner alt så fint.


Her hjemme med iskald nordvind og tung skodde i fjellene er det ikke så ofte sandalene taes på. Her gjelder varmere skotøy året rundt. Men med herlige dager i Kroatia, var disse supre å ha på. Timesvis lange gåturer er det best med sandaler i varmen. Dette bildet ble tatt i Splitt, da var det litt fare for regn og ikke så varmt heldigvis.

Men Kroatia er et vakkert land med mye natur. Høye fjell og dype daler. Veien klamrer seg til fjellsidene mange steder og på det verste tar  vi bussjåføren i øyesyn og trøster oss med at han ser da ganske så fornuftig og "safe" ut.
Sist fra Split var det ei dame som kjørte og jeg lente meg avslappet tilbake i setet da heimturen begynte. Men FY FLATE..... hun viste hvor gasspedaler var og hva den skulle brukes til. Ganske så lettet hoppet vi ut i Makarska en og en halv time senere.

For ikke å glemme maten, den er smakfull og billig.
På turen til Sarajevo var stor lunch inkludert i prisen og vi ble mette til gangs. Nesten så den turen med "guiden" var slitsom.( Ville heller hatt en divan med persisk teppe over og ligget ei stund).
Sarajevo er en spennende by med kultur på kryss og tvers. Noe som jeg var litt mer opptatt av var alle menneskene på gaten. Kontrasten ble så stor. Fra den lille tildekte muslimdama til hun i høye hæler med minimal shorts og "Hollywood" stil.
 
I gamlebyen i Split er det mest turister og ganske så vanlig. Men mye kulturminner for de som liker det. Vi var på togtur til toppen av byen og fikk den utsikten.




Når en reiser litt rundt kan en heller ikke unngå å legge merke til hvor godt vi har det som bor i Norge. Å komme hjem er alltid godt. Kan kjenne litt på å være takknemmelig for det en har. Ikke minst for å ha famelie og hverandre. Hva ville del hele vært uten familien som ventet oss heim.









 Sist men ikke minst reiste vi sammen med disse to som gjorde turen ekstra trivelig.

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...