søndag 17. januar 2016

Tovet Mariusvotter på pinnene....



Jeg har vært helt fraværende på sy rommet dette året. Har bare strikket og kosa meg med det.
 6 par mariusvotta er det blitt. Kjæmpe enkel oppskrift på nettet. Mine har jeg tova i vaskemaskina, ble skikkelig små ,men etter noen omganger med tøyinger, ble de akkurat passelig. Tykke og myke og litt lodden som en god vott skal være. Jeg har strikket i Nepal garn fra Myke Nøster på pinner nr 5. Det begynte med at jeg hadde masse garn etter å ha strikket Oslo anorakken til Era og Saga.  Fant ut at garnet passet ypperlig til votter som skulle toves.

Etter dagesvis med barfrost og vind,  8-12 kundegrader og klarvær kom snøen for fullt.  Bare på ei natt var det full vinter. Bilen min liker ikke dette og batteriet er nesten flatt hver morgen. Nytt batteri uten tvil er det eneste som gjelder. Nå er det veldig lyst og fint ute og ungene elsker snøen selvklart. Petter må starte snøfresern som hoster og harker etter å ha stått ubrukt sååå lenge, den var knapt i bruk i fjord (smilefjes).
 Jeg sydde denne toilett veska like før jul, på bestilling fra ei dame som ville gi til svigermor. Håper hun ble fornøyd, av og til er det vanskelig med farger og modell til noen man ikke kjenner.


fredag 8. januar 2016

Nå er alle nissene nådeløst pakket ned i esker og plasser på loftet. Alle røde gardiner er på vei ut og det er litt luftigere i stua. Plantene er på vaskerommet enda. Ikke er nye duker strøket og lagt på heller. Kan vel si det går litt tregt.  Nå har det seg også slik at jeg sitter med foten litt høgt etter en menisk operasjon forrige dagen. Det går veldig bra, men er litt handikappet.
I år var hele familien samlet hos oss på julaften. Herlige 11 stk i skjønn forening. Vi spiser ribbe hvert år.  Det er et herlig kaos med pakker og unger i ekstase.


Julekoppene som blir tatt frem hvert år er julegave fra svigemor og svigerfar og er kjært minne.
Med disse små nissene er jula over og ut for i år.


Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...