søndag 15. november 2015

En nydelig november dag.

Vi har nydelig vær for tiden med lav sol og gullskinnende fjell og åskammer noen stakkars timer midt på dagen. I dag har det vært ekstra fint og enda til på en søndag. Vi har vært i barndåp idag og magen er litt overbelastet for å si det mildt.  Nydelige kaker og man klarer ikke stå imot.











Sydde mange slike toilettmapper, men alle ble solgt. Nå mangler jeg glidelås for jeg har flere jeg må sy før jul. Skulle bodd nærmere Stoff og Stil, (sukk)
 Flere av stoffene jeg bruker her er veldig gamle, må slanke varelageret mitt en del.









Prøvde meg på to bleieposer etter oppskrift i ei sy-bok. Hadde så fint bamsestoff.  Planen er å gi disse i julegaver. De lukkes med trykknapp og rommer sikker 5 bleier.

onsdag 11. november 2015

Lappevesker i julegave.

Da er julemessa over og det er snart på tide å ta en titt på julegavene. Har kjøpt en del og tror det er på tide å få llitt oversikt.

 Noen blir nok gitt i julepresang. Hadde disse med på julemessa, men de ble ikke solgt.









Dette er en syteknikk som kalles bagello, aner ikke hvorfor. Men det blir veldig fin effekt med masse farger og stoffer. Har sydd flere sengtepper i denne modellen for noen år siden.
Lur måte å bruke opp rester på. Etter flere dager med sying, blir det alltid masse rester.

Om dagene har vi regn, 5-6 grader og litt kald vind. Vi har arbiedsfolk som skifter tak og jegt håper snøen ikke kommer før de er ferdige og at ikke minst vi er ferdige med å rydde rundt huset. 

Knitting Girl, 1869 Art PrintDette er "the knitting girl". Vakkert bilde osm viser at vi har strikket i mange mange år. 

Over helgen reiser vi til Sverige, blir siste turen for i år. Gleder meg til noen dager i fred og ro, strikketøy og kaffekoppen holder i massevis. Ha en fine kveld der ute.

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...