søndag 25. oktober 2015

25 timers døgn.

En laaang og super søndag. Må bare si det, et time ekstra gjør susen. Har fått gjort masse idag og jeg har kosa meg i min tosomhet med symaskina. Ute har det regnet, hagla og et ørlite solgløtt titta fram.  Jeg har sydd ferdig babyteppet som har ligget uferdig i evigheter. I dag ble kanten rundt ferdig.

 Ser det ble mye blått. Vil nok være et gutteteppe....
En kjøkkenbenk løper og grytekluter.  Disse er sydd i kjedelig grått, men blomstrene gjorde susen.

 Som vanlig sydd etter innfallsmetode, ofte blir det mye bedre enn å sy etter andres mønstrer.

Så er det med "oss to" som pepper og salt, for evig sammen, ha en fin kveld der ute.

lørdag 24. oktober 2015

En folkevognbuss vekker gamle minner.

Det er lørdag og jeg nyter fridagen. Å ha fri er ikke det samme som å gjøre ingenting, men noe annet enn jobb. Jeg har benyttet dagen veldig godt (syns jeg selv da). I kveld står syrommet nyrydda og vasket og ja idet hele tatt ser det helt fantastisk innbydende ut. Skulle kaste masse men det ble absolutt bittelite i søppelkurven. Når en samler på alt, kaster man nesten ingenting så det så. Jeg har brettet masse stoffer og fabulert masse om hva jeg skal sy.  Så må jeg le litt for meg selv når jeg husker hva det egentlig var jeg skulle sy da stoffene ble kjøpt. Tiden går og tidene forandrer seg. Det som vi syntes var så lekkert ifjord, er absolutt ikke in i år. Uansett en "sydame" kan nok få bruk for det meste når alt kommer til alt.

I de siste ukene har jeg sydd masse til julemessa. Lagret mitt var ganske så tomt.  På Ebay kom jeg over så artig et stoff med folkevognbusser på. Ble nesten helt satt ut for pappa hadde en slik modell da vi var barn. 
Husker med glede alle turene vi hadde. Vi var mye i Sverige og jeg og søstra mi sov i bussen, men mamma og pappa lå i telt ( uten bunn) og gjett om vi syns vi hadde det fint. Maten lagde mamma på primus. Pappa var fisker og ofte hadde vi stekt fisk, tatt med i kjølebag fra Norge. Tenker på at mammas ferie var ikke så lettvint akkurat. Likevel var det aldri klaging. Kan ikke huske jeg og søstra mi var flink til å ta oppvasken heller. Og for ikke glemme pappa, han gikk rundt på campingen og ble kjent med "alle".
Jeg sydde tre slike toilettmapper med folkevognbuss på. Syns de ble så fine. Det var litt tekst på stoffet og jeg sydde det på baksiden til pynt.

Har nok stoff til noen til, men gjemmer resten til senere.

SÅ HADDE JEG BESØK AV VERDENS BESTE SAGA.

så er mitt motto for dagen som alltd. "veien blir til mens man går" fritt etter Ferdinan Finne.


tirsdag 13. oktober 2015

Starten på sy-eventyret er i gang igjen.

Etter en herlig ferie som varte over flere uker begynner livet på syrommet å komme i gjenge igjen, men det har gått sakte, sakte. Startet likegodt med å sy flere ugleputer. Et supert mønster kjøpt på stoff og stil for flere år siden.


I jakten på elgen som pågår no,  kunne ikke denne passet bedre. Faktisk klippet ut av et dynetrekk i flanell for mange år siden. Av og til blir jeg helt satt ut når jeg titter gjennom gamle stoffer og restekasser, der er ufattelig masse å ta fatt på. 

Nok
 en grytelapp fra restekassa. Om snart en måned er det julemesse her og jeg skal være med.  Dermed er det tid for å sy litt. Solgte ganske mye på Dalbotndagene for 3 uker siden og nytt må lages. Kjennes som ideene står i kø, verst er at tiden blir litt knapp av og til.


 Nydelig babyflokk. 7linger fra Amerika.


Skärmavbild 2015-10-13 kl. 12.03.04

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...