lørdag 15. august 2015

Til Høna vesker er ferdige.

Jeg har sydd nye sitteputer til Nynna. Hele tre stykker i 60x60 cm. Skulle ha gjort det i flere måneder, men bare blitt utsatt. Nå er de imidlertid endelig ferdige. Kjøpt på Stoff og stil i Trondheim. Tror sannelig jeg må bestille innerputer også derfra, her vet jeg ikke hvem som evnt selger så store, ikke Jysk ihvertfall.


 Det ble 3 nye "Til Høna" sydd. De er fargerike og  litt uanstendig på en måte, he he.


Nå igår 15 august kom sommeren til Sømna. 25 grader og sol fra skyfri himmel. Alt som skulle vært gjort i sommer skulle liksom gjøres på en dag. Jeg fikk vasket og støvsygd bilen, klippet plenen og beiset altan, men det var det ikke mere tid igjen. Hus og garasje som skulle males iår, ble satt på vent. Nå er jeg usikker på om vi orker sette igang. Det er liksom på tampen av sommeren og det blir skummelt dersom vi ikke får malt ferdig.Å gå å se på en havferdi jobb hele vinteren frister ikke akkurat.
Her er mine gode hjelpere på kjøkkenet. Like ivrig begge to når vaffelrøra ska laget.
No er det vakre kvelder på Helgeland og vi må bare nyte.


torsdag 6. august 2015

GJENBRUK

 Gammel stol som jeg har hatt i mange år. Det var pappa sin stol i sin tid. Ser bare at den ble som ny med nytt trekk. Ny hvitmaling og vips.

Disse sorte skoene sto jeg med i hånden og tenkte å kaste, ikke fordi dem var utslitt, men bare veldig kjedelige. I siste liten husket jeg å ha sett noen som malte gamle sko for å gi dem litt lenger levetid
Synes ærlig talt de ble skikkelig lekre og passer alldeles perfekt til sydenkjolen min.

Kunne ikke la være å gi disse også en "new look". De er sprayet med rosa lakk. Ble litt ujevnt lakkert fordi det er ikke helt enkelt med spray heller. Strålen tar liksom sin egen retning he he.
Kan hende de også blir syden sko. De er veldig gode å gå lenge med og passer til byvandring he he he.
I kveld har jeg hatt besøk av verden beste damer fra jobb. Har hatt en flott kveld og ikke nok med det, men vi har tidenes finaste solnedgang. Ha en fin kveld det ute.

tirsdag 4. august 2015

Ny stor toilettveske.

Fikk stoffpakke fra Stoff og Stil i forrige uke. Like spennende hver gang. Et foto av stoffene er ikke det samme som å få ta på dem. Men likevel, er så glad Stoff og Stil finnes.
Kjøpte dette stoffet som var helt nydelig.
 Lekre foto i "gammel stil" eller vintage om en vil.
Jeg sydde en stor toilettmappe og en liten sminkepung. Toilettmappa rommer alt til ferieturen eller "week-end". Sydde den ekstra stor denne gangen. Synes den var så fin at jeg vurderer å ha den selv..... Angrer litt jeg ikke kjøpte mer av dette stoffet.

Dette er sminkeveska.


På søndagen hadde jeg besøk av denne "glajenta" med melkebart og det gladeste smil.

søndag 2. august 2015

August har sneket seg innpå oss....

Vi som trodde sommeren var så lang, fikk hakeslepp her om dagen. Like stille som ånden som går, var siste sommermåneden over oss.Fy flate sier nå jeg, husker ikke sommeren har vært så kort noengang. Hva er det som skjer, går tiden fortere og fortere (som ho bestemor sa) når vi blir eldre??? det verste er at jeg nesten ikke har sett en mygg og knapt ein knott. Noen få humler har sveipet innomm, men det var som om de visste noe, for det var snarvisitt gitt. I dag er det 12 gr, iskald sno fra nord og lettere overskyet. Når sola skinner helt uten å være tildekket av alle slags olumskheter, blir vi oppskaket og løper litt hit og dit. Leter opp badetøy og planlegger både badetur og picknic. Men, he he he det er ikke ofte det blir mere enn det. Når vi endelig er ferdig til å komme oss avgårde, er det over. I allefall jeg har trøstet meg på syrommet, med gardinene fortrukket selvklart. 
På bursdagen min fikk jeg dette nydelige stoffet av en venninde. Ekte sy-stoff faktisk. Her har jeg sydd en strikketøysmappe. Passer akkurat til sokkestrikkeriet.
 Det har blitt flere aper også. Her har de presset seg sammen til fotografering. Var rask med fotograferinga og fikk plasert alle nede på syrommmet. Her vil jeg ikke ha noen uventede apestreker... alene hjemme som jeg er attpå til....
Disse fire er nykommere, men tar vel ikke lenge før dem er inkludert i klubben, kjenner jeg dem rett.

 HA EN SUPERFIN DAG.

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...