tirsdag 28. april 2015

Flere kortholdere


Disse lommebøkene eller kortholdere om du vil, ble sydd for litt siden, satte i trykknapp idag. En dame på jobb ønsket at jeg skulle ta med meg noen på jobb i morgen. Disse er så enkle at selv far kan sy dem he he he.


Ut på tur med verdens flottaste jenter. Vi bor ved et "eldorado" av ei strand. Langgrunt og nydelig natur. Var særlig fint igår syntes vi men trot det var fordi vi følte at våren var kommet for fullt nå. Sola stekte godt. Måtte bare sitte å nyte det, men jentene lekte i fjæra.
Saga er en ivrig skjell og stein samler. Store plastposer var med for hun skulle ha med masssse hjem.  Era har et litt mer avslappet forhold til akkurat det å samle. Hun er lykkelig over det som skjer akkurat i nuet....

onsdag 22. april 2015

 Denne uken ble denne veska sydd ferdig. Jeg begynte på den for flere uker siden, men fy flate den satt alngt inne for å si det sånn.

Denne typen veske har jeg sydd mange av, tror den heter "mamma veske" fordi den rommer så mye i og med at bunnen er rund. Kan  vel også kalle den for en "pompadur"
 Synes det er viktig å sy i hankene skikkelig. Ingenting er mer ergelig enn at en av hankene ryker, tenk bare på hvor irriterte vi blir når det hender med håndveska vår. Sist jeg kjøpte veske i Hellas holdt den ikke så lenge (trist).
 Regnbueveske til sminken. Kan ikke si annet enn at disse knallfargene gjør noe med meg. Blir absolutt glad og lykkelig av dem.

 Synes forøvrig vi nordmenn er litt redd farger. Motebildet er nokså grått, svart og hvitt for tiden. Men det finns jo noen innslag da selfølgelig. Jeg kjøpte ny regnjakke på Stormberg i en helt superfin knall rosa farge.

Det blir herlig å gå tur i regnet med den. Vi har ikke bestillt så mye regn, men det spørs jo.





Foret i veska ble orange med stjerner, kjøpt på Pondura.
 En liten pengpung til slutt. Har noen korte glidelås som også må brukes. Stoffet er et lite stykke, kjøpt på Ikea i fjord.
I morgen reiser jeg til Trondheim. Go natt alle engler og troll der ute.

fredag 17. april 2015

BABYSOKKER

//strikkogtoys.blogspot.no/2013/02/babysokk-trinn-for-trinn-illustrert.html  
Klikk på linken og du finner oppskriften.

Da lille Mia ble født måtte jeg strikke sokker til henne etter denne skikkelige "gode oppskrifta". En sokk som sitter godt på babyens fot og som ikke ligger igjen i senga eller vogna når du tar opp babyen. Strikket sånne til mine unger også.
De er strikket i rillestrikk, men kan bli veldig fine om de strikkes i vanlig rettmasker.

Symakina har fått hvilt seg litt siste uka. Vi har vært i Sverige noen dager og ordnet med nytt bad i huset vårt i Tåsjø. Artig å komme tilbake, lenge siden jeg var der sist. Finner en egen ro og koser meg skikkelig med bøker og strikkinga mi.


Denne løperen sydde jeg tidligere i vinter. Applikert på ubleket "duntettlerret". Har vasket stoffet for å unngå krymping også. Har sydd flere av denne typen, men de er solgt.


Siste streif av jul faktisk, ble overrasket da jeg så at julestjerna hadde blomstret nå på våren. Syntes den var helt nydelig.

tirsdag 7. april 2015

Påsken 2015

 Med fine dager sammen med barnebarn og barn er påska over for iår. Ganske så bra vær ble det også. Styggværet kom påskedagen med regn og vind.
Vi fikk grille på langfredagen, skjønt det var nokså kaldt selv om sola skinte innimellom skyene. Det viktigste var at ungene fikk ha det moro. Her er "flokken" min i sofaen hjemme. Ikke alltid lett å få tatt bilde av alle tre samtidig. 

<<<mine tre bestemor jenter


Jeg har kjøpt rosa prikke kjoler til Saga og Era fra Kina. Skikkelig små i størrelsen og de passet akkurat.
I morgen er det "dags" å dra til Sverige. Jeg har ikke vært der siden i fjord høst og nå gleder jeg meg til å være i huset vårt i Kyrktåsjø noen dager..

onsdag 1. april 2015

Ugler til påske

Til påske skal det være gule  kyllinger men så syr jeg ugleputer istedet. Nå skal det sies at jeg begynte på dem til jul og tenkte mamma skulle få dem i julepresang. Jeg syntes ikke de ble noe fine og de ble ikke ferdig sydd, men lagt vekk. Fant dem når jeg ryddet  og nå har jeg sydd dem ferdige til meg selv. Artig innslag i det "gamle huset" vårt. Da kan ting være litt ujevne i kantene og i skrikende farger, passer så godt inn og føyer seg i rekkene av kjære, gamle og "kan ikke kaste ting" som hjemmet mitt er fullt av.

Idag fikk vi påskegjestene i hus. To fantastiske småjenter, pappan deres og en hund som lyder navnet Buster.
I morgen blir det herlig lang frokost og en lat dag i vente.
Denne vesken er sydd av et kopphåndkle fra Nille. Synes fargen var så fin. Av ett håndkle fikk jeg 3 slike vesker.

Ellers er dagene lengre og soler varmer om dagene. Håper vi får noen dager med sol og oppholdsvær nå i påska. Skulle så gjerne vært på fjæra å grillet på langfredag. Noen tradisjoner er såå viktig å holde ved like, ikke minst for barnas del. Ha en fin påske der ute hvor enn man befinner seg.

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...