tirsdag 31. mars 2015

Koseklut til Mia

Jeg har sydd en sutteklut til lille Mia. Enkel oppskrift som bare "f". Masse bånd i alle farger og det blir spennende for ei lita jente på oppdagelsesferd. Og så ble det en liten veske i glade farger i tillegg. Veldig praktisk for smokken, en bleie eller to og våtserviett og salve.
Jeg kjøpte et alldeles nydelig stoff med engeler på fra Stoff og Stil til jul. Hadde noe til overs og det ble nok en sminkepung.

En mariusgenser er ferdig.
sp ENDELIT
Endelig er "marius gensern" ferdig, en har søstra mi strikket og den har jeg bare montert. Den andre er til en gutt jeg kjenner. Å strikke er en ting, men montering "fysj" sei jeg bare. Det er ikke helt greit å klippe i det du har strikket. Heldigvis gikk det greit og monteringa ble fin. Er alltid glad når det er gjort. Tror ikke det blir flere "mariuser" foreløpig.

I dag er en nydelig dag med sol fra klar himmel. Tenker om det kunne blitt så fint i påska også. Ville vært herlig for folk og fe. Som før om årene er engangsgrillene innkjøpt så da får vi se da om det blir pølser i fjæra på langfredag. Kan  huske det har vært ganske så variabelt på denne tiden av året.
Men jeg kan ikke la være å kjenne solstrålene mot ansiktet  og kjenne at det går mot en etterlengtende vår.

Jeg har sydd flere aper sist uka og nå er det snart en hel familie. Disse to er ferdige, men noen ligger i kurven ganske så  "hode og haleløs" enda. Det er nesten bare håndsying og det tar tid. Men søte er dem.
Ha en "apete "dag der ute. I morgen er 1.April og narrestrekene står i kø...

fredag 20. mars 2015

Nye løpere er sydd.


 Jeg har sydd flere løpere denne uka. Nettopp fått på lukkekanten og fingertuppen på langfingeren er fremdeles øm. Det blir masse håndsying og det er kjedelig, men blir alltid det beste resultatet.

Fikk kjøpt en del nye stoffer sist jeg var i Namsos og da er det artig å ta fatt på nye prosjekter.
 Nå lyver fargene veldig på bildene. Denne er mere grønn enn blå.

Og så var det herlig å se at det spirer og gror i bedene. Under gammelt lauv og dødt gress er det nytt liv. 
Nå som det er tidlig vintervår ser jeg for meg at i år skal bedene bli riktig så fine. Nå har det seg sånn at dette er bare i hodet mitt desverre. Altfor mye regn og vind tidligere år har lagt store drømmer i grus så vi får vente å se. Akkurat nå er det beste bare å glede seg på denne vakre årstiden vi har i vente.

onsdag 18. mars 2015

Teppe til en baby

Ble ferdig med et babyteppe sist uke. Måtte ut å ta bilde i dag i det fine været. Jeg har sydd utallige sånne tepper og ingen blir like. Dette passer både til gutt og jente pga fargene er nokså nøytrale og litt rosa og blåe innslag.
Ikke helt enkelt å få det qviltet fint sammen uten valker på stoffet, men resultatet ble ikke så verst til slutt-
Denne søm metoden er ganske  spennende, ein vet aldri hvordan resultatet blir.
Vi har det aller fineste vårværet vi kan ønske oss, sol og stille. Ha raket litt i hagen, men nå er det sånn at jeg ikke er glad i hagearbeid og det blir likedan hvert år. Det vil si ganske så "evneveikt" utførelse..... Det er litt over ei uke til påske. OG vi ønsker at dette fine været skal bare vare og vare.

lørdag 14. mars 2015

Mappe til strikkepinnene

Jeg har sydd to strikkepinne mapper. Har sydd slike før men de er solgt for lenge siden. Derfor prøvde jeg meg på en litt annen variant denne gangen.  Nå skal det sies at helt fornøyd ble jeg ikke. Litt små skjønnhetsfeil trekker resultatet veldig ned.

Men det er plass til mange par strømpepinner i forskjellige størrelser. Skal se i stofflagret mitt om jeg finner flere stoff som er egnelig til å sy flere av. Er fin vennindegave/vertinnegave. ( hvis hun strikker da)

















Idag er en nydelig lørdag, fri dag og det ser ut til å bli sol. Kjenner det kribler i kroppen etter å ta fatt både ute og ikke minst inne. Jeg har ligget i dvale på sofa i to måneder etter jul og det vises. Blir en fin turdag også så Timba kan lufte seg i vårværet. Tror jeg starter på vindusvask he he. Så for dagen vise, det er herlig å bare være Sølvi også på en sånn dag og ta tiden som den kommer. Carpe Diem venner.

fredag 13. mars 2015

Toilettmappe til en babyjente



Fikk bestilling på ei toilettmappe til en babyjente. Jeg fikk riktig boltre meg i rosa stoffer og slik ble det ferdige resultatet. Den er litt stor og rommer et par bleier, salve, badeshampoo og litt av hvert som en babyjente kan trenge.
Siste på  mobilvesker, sydd i blomstret stoff kjøpt på Åhlens i Sverige (lycksele).
Skal sette i trykknapp. Passer akkurat til en litt stor mobil eller iphone. Den ene er allerede bestillt bort.


 Det ble en liten sminkeveske også i samme stoffet. Minner om sommer og sol i farger og motiv.
Det er bare slik at noen stoffer er så fine at det er litt vanskelig å bestemme seg for hva det skal brukes til. Da jeg kjøpte det var meningen at det skulle bli handlevesker, men meninger i "syverden" er enkle å skifte heldigvis.







Denne helga er det 6 uker til familien fra Trondheim kommer flyttende hit. Det er bare å begynne å glede seg. Kjenner det bare blir såååå bra.



lørdag 7. mars 2015

En bestemor "trip"

Jeg har vært på bestemorferie i Trondheim. Fire herlige dager med full fres. Prøvde å få tatt et bilde av oss alle hvor vi satt oppstillt og fine, men det var umulig( smiler).


Vi var i lekeland på Tiller og fikk 
lekt oss også.









Jeg sydde kjoler til Saga og Era og håpet på å få et bilde av dem i kjolene, men dette får duge. Er det full fart, så er det full fart. Ihverfall kjøpte jeg stoff sist jeg var på Stoff og Stil og med en rest av lilla stoff ble  kjolene riktig fine, mønster fra Alt om Håndarbeide nr 12 ifjord om jeg husker riktig.




Det var karneval i barnehagen også mens jeg var der. Era utkledd som ei katt og Saga som spansk danserinne.















I dag er det lørdag og regnet siler ned. Kan vi kalle det vårregn og håpe på at det ikke blir mere snø?? Ville vært fint, kjenner jeg er ferdig med vinteren. Antar vi er flere i samme båt.

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...