lørdag 13. desember 2014

Vakre Helgeland

Det er nydelige dager med oppholdsvær og minus 2-3 grader. Sømna bader i vakker himmellys og et glimt av sol og fotomotivene står i kø. Hadde det ikke vært så kjølig, skulle jeg sittet på ein stein i fjæra og bare nydt hav og himmel til det ble mørkt. Vanligvis på denne årstiden har vi masse vær og da helst regn og stomvinder. Så var det dette året 2014 som ble så annenledes- vi bøyer oss i støvet av takknemlighet.Dette er puteugla Mr Green. Han blir julegave til ei venninde av Nynna.  Jeg elsker disse putene og det er nok den barnslige delen av meg som kommer frem.
  

Denne apegjengen har jeg også sydd denne uka. Enkel mønster hvor hele apa er sydd av et par sokker. Disse ble solgt med en gang. Det er nesten bare håndsying og det tar litt tid, men det er mest artig....
 Så ble det enda et par grytelapper. De ble bestillt og sydd ferdig i en fei. Nå begynner det å haste i hverfall for de pakkene som skal sendes-
Etter helga kommer nissene ned av loftet har jeg bestemt. Det er ekstra tidlig, men sånn blir det iår. Vet av erfaring at det blir hektisk siste dagene likevel. Og så er jula ganske så kort hvis vi skal regne dager.

Til og med tørre frøkapsler blir vakre mot en nydelig himmel.


mandag 8. desember 2014

Siste julemessa for iår.

Jeg sydde disse små pungene i siste liten. De er ikke solgt så de blir julegaver.

Da er julemessa over for iår, ighverfall for min del. Jeg har solgt så mye iår og er veldig veldig glad for det. Det motiverer meg til å forsette timene i syrommet.   Nå skal jeg så smått begynne pynting til jul, har lovet meg selv å være ferdig TIDLIG iår. Dvs sånn at jeg bare kan vimse rundt i huset og nyte siste uka. Litt baking må til og så alt det andre som blir gjort i siste liten så det spør om planen er gjennomførbar.


 Ellers så er snøen stadig fraværende. Haster ikke, men så var det dette lille drysset til julaften da.....
Denne lille sminkepungen er julegave til en venninde. Putter litt småstasj i den og håper hun liker.
I dag er jeg fortsatt forkjølet, bra det kom før jul, har vært småforkjølet noen dager og nå er det brutt ut for fullt. Heldigvis går det over. Ha den fin dag der ute.

torsdag 4. desember 2014

Stjerneduk

Jeg har sydd en ny juleduk i stjernemønster. Veldig lett mønster og en slipper være så fryktelig nøyaktig. I denne mønstertypen ble det sydd masse grytekluter til messa neste helg. Men så er plutselig nesten alle solgt. Jeg har et lite problem for nå er det lite tid til å sy så mye nytt. Det er mye annet en MÅ gjøre til jul så symaskina blir litt nedprioritert.





 Rødt og lilla er de fargene som er vanskeligst å fotografere i den lysfattige tiden vi har nå i desember.
I dag er en regntung dag og veldig mørk. Snøen er ikke kommet iår og det er like greit, men det blir mye lysere ute med den. Likevel savnes den ikke. Et lite dryss til julaften for stemingens skyld er nok for min del.
Er så smått bjynt å planlegge hva som skal bakes til jul. Er usikker på om jeg skal bake småkaker i det hele tatt. Men så hører dem jo til da. Og så er de best dagene før jul uansett.

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...