lørdag 29. november 2014

Positive thinking

Kjøpte dette stoffet på stoff og stil for ei stund tilbake. Jeg har sydd grytelapper og de ble så fine med denne teksten. Disse er solgt, men skal se og jeg tror jeg har mere stoff til flere par. Jeg har sydd veldig mange grytekluter i år og nesten alle er solgt. (Tydelig at grytekluter ikke er gått av

moten ihverfall.)
Penalhus eller strikkepinne mappe er en smaksak.
I helga har vi hatt besøk fra Hovin. Skikkelig overrakselse besøk og det liker vi. Har kost oss med småjentene. Vært  ute på tur i skogen idag, her sitter dem nybadet og fin og det er snart leggetid.
Jeg har funnet fram stjena og lysene som skal opp, men har ikke hatt tid til å pynte til advent enda desverre. Med to elleville småjenter fyker tiden fort av gårde så vi får pynte i morgen istedet. Ute er det minus 2 og måneskinn. Vi har hatt en nydelig.




fredag 28. november 2014

Sytrollet syr...


I gårkveld sydde jeg denne toilettmappa i hestestoff. Jeg har spart litt på dette stoffet. Det blir nok en julegave.

Solrun bestillte to sånne uglevesker  til jul, nå har jeg sydd dem ferdige, synes selv de ble så søte. Nå er jeg nesten fri for glidelås så det blir  nok en av de siste jeg kan få ferdige. Skulle så gjerne vært på Stoff og Stil i Trondheim for lageret mi har minket kraftig denne høsten.
Fikk overaskende besøk fra Hovin i dag. Herlig å få barnbarna hjem på besøk. Vi har malt, klippet, limt og tegnet i ettermiddag. Nå er det snart på tide å finne senga for to trøtte småjenter.  I morgen skal adventspynten taes ned fra loftet, både gruer og gleder meg.  Jeg har røde gardiner som skal opp på kjøkkenet også. Ute er det stadig VÅRVÆR selv om vi snart har desember på himmelen. Pluss 5 gr idag. En fantastisk solnedgang som må nytes. Jeg ble stående bare og se sola gå i skjul. Alt glitret i gull, speilblank sjø og helt stille. Da er livet godt å leve.

torsdag 27. november 2014

Julestrømpene er ferdige.

DAER
 Jeg sydde dem av en gammel julegardin, så gjenbruk her også.
Strikkepinne etui eller penal. Kan brukes til så mye. Så grei å putte småting i. Jeg har et lignende i håndveska mi, greit for å holde orden uten tvil. Hørte bare mange var på jakt etter sånne for å ha strikkpinner i, og det syntes jeg også var kjempe smart.







I dag skal jeg starte julebakinga. Første par ut er to suksessterter.En til meg og en til søstra mi. Jeg må se over hva jeg bruker bake, ingen vits i å bake mer enn høgst nødvendig. Skal starte med en gang før "bake lysten farer med vinden".
Ha en fin dag uansett baking eller andre viktige gjøremål.









søndag 23. november 2014

Vintermorgen

De stille morgentimene med kaffekoppen tidlig før de andre i huset er stått opp er hellig. Ute er dagen uten lyd ennå også faktisk. Jeg har fridag og tenker litt på hva dagen skal brukes til, planlegging er halve arbeidet.
Helga har gått med til julemesse i Velfjorden. Koslige timer med masse mennesker, korsang og kjøp og salg i alle varianter.
Jeg hadde sydd "pittelitt" nytt til messa. Blir ikke tid til så mye på kort tid. Men noen grytekluter og
 duker ble det.




Alle de små toilettmappe ble solgt. Nå har jeg mer eller mindre systopp fram mot jul. Nå til helga er 1.søndag  i advent. Etter det suser dagene fort av gårde.  1 måned til julaften idag.

onsdag 19. november 2014

Vi er midt i vinteren og dagene kommer og går med sol, stille og barfrost. En ønskevinter de luxe for oss på Helgeland som er vant til mye vær på denne årstiden. I fjord hadde vi stormen Hilde og Ivar, ja husker ikke navnene, men skog som har stått i en mansalder lå strødd omkring i distriket. Når sola lyser opp dagene går det meste så lett også. Jeg gleder meg over naturen og prøver å komme meg ut på en liten tur hver dag. Jo eldre vi blir dess mer blir vi opptatt av å nyte....
"
Her i "Helvete" er det utrolig vakkert uansett årstid. Nå som sollyset farget alt i gull skapes det vakre naturperler overalt også.
Og Timba og Petter er med, skikkelige jeve turkamerater spør du meg.
















Dette stoffet har jeg spart litt på fordi jeg syntes det var så pent, men nå kom det under skjærekniven. Ble ei litt stor toilettmappe og størrelse på disse det trenger vi damer.Basta.
Litt nytt har jeg sydd til neste julemesse, men har ikke allverden av tid så det blir ikke så mye.
 Denne toilettmappa er sydd av et stoff jeg kjøpte for mange år siden, da Jysk enda  het Norsk Sengetøylager. Det er et gardinstoff med litt fylde i og passe godt til ei toilettmappe.


Her er blomstrene i sin siste akt, tørket og litt rimfrosset, men vakre på sin måte.

lørdag 15. november 2014

Julemesse

 En juleløper jeg sydde i høst og den ble solgt idag.Det minket faretruende på vare lageret mitt.  Er i tvil om jeg har nok å ta med til messe neste helg som går over to dager attpåtil.
Så var årets første julemesse igang. Sitter her og er nettopp kommet hjem. Er så fornøyd med salget, tror faktisk jeg må sy litt mere hvis jeg skal være med på julemessa neste helg også. Fikk solgt mye mere enn forventet.....
Sydde to nesten like i rødt og begge ble solgt idag.


Denne blir til ei jente jeg kjenner veldig godt.

Takk for idag. Blanke ark i morgen, gleder meg allerede.

fredag 14. november 2014

Gerds grytekluter er " i boks"

Forrige lørdag ringte Gerd til meg slik hun har gjort like før jul hvert år . Hun skulle ha helst 15 par grytekluter om jeg klarte sy det til messa hun skulle ha? Jeg sa jeg skulle se hva jeg fikk til. Heldigvis hadde jeg noen ferdige fra før så jeg slapp unna med å bare sy 10 par. Nå er alle pakket og dem går i posten i morgen og så håper jeg hun liker dem. Når en skal sy så mange på kort tid går en liksom tom for ideer og utforming. Nå sy jeg aldri etter mønster så alt blir til etter innfallsmetoden.

I morgen skal jeg være med på julemesse her på Sømna. Som alltid gruer jeg litt. Er absolutt ingen selger, men så er det dette med å bli kvitt noe for å kunne sy nye. (Håper dagen går fort og greit.)

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...