søndag 24. august 2014

Som dagene går.

FERIEN ER KOMMET. Jeg er i feriemodus, rusler rundt i huset uten mål og meining. Ser ting som skulle vært gjort, men tiltakslysten er borte på en måte. Har såååå god tid. Det er ei lita uka til vi reiser på ferie. Har begynt litt pakking, og som alltid tror jeg å skal ha med bare litt, men så blir flere og flere plagg lagt frem. Og sko, noen til gåturer," ut å spise sko" og strandsko og" tro om man trenger, vil eller må sko".  Av og til er valget vanskelig og som alltid ser man virkelig alt det unødvendige som ble tatt med når ferien nærmer seg slutten.

Vi har nydelige kvelder på Helgeland. Himmel og hav i vakre farger. Tok dette bildet fra vei hjem fra tante på Sør-kvaløya forleden.

Symaskina har surret litt denne helga også. Sydd inn noen topper til ferieturen og fikset litt på en shorts. I farten ble det sydd et par grytekluter også, (kunne ikke la være). Kjenner jeg bare må når stoffene ligger der. 





Synes disse resultat ble bra. De grønne med blomsten ble hempen satt i feil ende og hele inntrykket ble feil, men sånn er det, noe blir aldri som man tror i utgangspunktet.
Kveldshimmel i August.



onsdag 20. august 2014

Vesker.

Av og til blir jeg i en jevn strøm av
veske søm.  Det verste er at den er vanskelig å komme ut av igjen. Som sagt bruker jeg aldri mønster når jeg syr vesker. De kommer og går etter innfallsmetoden . Kan bli veldig fint resultat, men også direkte fiasko.

Sydde en som ble litt stor og romslig. Og med hanker så den er lett å nappe med seg. Kan brukes både som toilettveske og håndveske. Inni foret jeg med noe av det gule stoffet som aldri tar slutt(sukk). 




Denne ble den nye veska til fotoapparatet. Passer akkurat og ble veldig fornøyd med de. Supert å ha kamera i og ikke ha det direkte i håndveska som jeg pleier.

mandag 18. august 2014

Adresselapper til kofferten.

 Nå som ferien nærmer seg med "sju mils steg" er kofferten på vei ned fra loftet. Jeg har sydd nye adresselapper som skal gjøre det raskt å finne kofferten på transportbåndet. Jeg har ROSA koffert og trodde at jeg var den eneste i verden som hadde det thi hi hi. Sist kom det ikke mindre enn 4 rosa kofferter prikk lik min.



Jeg har også begynt å sy grytelapper. Når jula nærmer seg kommer alltid Gerd og skal ha ti par. Da er det greit å være kommet litt igang med produksjonen.
Jeg kjøpte dette pene stoffet på Ikea like over jul.  

Og ikke minst sydde jeg en bitteliten "veske" til lipbalsam og  de små klypene jeg har i håret på stranden, denne er den minste jeg har sydd og den ble riktig så "søt".
 I dag er været litt surt i forhold til det vi har hatt i sommer og det kjennes at høsten sitter å lurer bak fjellom. Sola er lavere på himmelen og den kasten laaange skygger, litt vemodig at denne fantastiske sommeren er på hell. Nå forlenger vi jo sommerfølelsen noe ved at vi reiser til Kroatia om snaut 14 dager. Kjenner at jeg ikke lengter sånn etter sol og sommer som før om årene, men det skal uansett bli herlig. Følelsen av frihet er det beste med ferie uansett. Og å se og oppleve andre steder, snuse inn luktene av mat og mennesker og lune kvelder på altan med vinglasset. Det er til å bli glad av.

Lille Timba er eksempel på en livsnyter her han ligger.




mandag 11. august 2014

Gamle katter blir som nye

Mine gamle katter har fått en omgang av den lilla spray boksen, hi hi dem ble som nye gitt. Nå pryder dem utebordet og liver opp i sommersol og varme, for varme har vi enda. Er så glad og fornøyd atte. Tok badkrakken i samme slengen, men den ble sprayet rosa. Skulle egentlig kastes på dynga, men litt farge gir gamle utgåtte saker og ting nytt liv. Og gjenbruk liker vi.....

 
Nå som vi har fått hund i familien har jeg noen planer om å sy  noe til Timba til vinteren og til eventuelt høstregnet.  Her er en som tydeligvis ikke liker antrekket sitt så godt. Timba trenger nok bare noe som ligner mer på en vest tror jeg. (Hals og lange armer er ikke noe for en hund)

Her er Buster som bor på Hovin, kanskje han også trenger noe varmt. Buster er en wippet og har de tynneste bein du kan tenke deg og helt tynn pels. 
Ho mor sjøl har leopard bein og et knallfarget skjørt. Blir glad av farger.
Nyt dagene, dem kommer ikke tilbake.




søndag 10. august 2014

Veskene er ferdige.

Tove hadde bestilt veske for leeenge siden, så jeg er jammen glad jeg endelig kunne sy den til henne. Hun ga meg full frihet til å sy uten noe spesielle ønsker og dette ble resultatet. Heldigvis ble hun superfornøyd.
Skrev navnet med symaskina, men det ble ikke helt bra. Blomsten er applikert på og bare sikksakket rundt.

Denne toilettveska
 er stor og rommer spraybokser på høykant. Super å ha med på reiser og ferie. Har sydd flere av denne typen.

Denne er til en gutt på 5 år. 

Og en veske til Viljar på 3 år.  Sendes i posten og håper mottakeren blir fornøyd. .Han elsker traktorer og denne ble lagd akkurat til han. Ikke en 2014 modell akkurat, men rød og fin fra 50 tallet ......

Må bare legge til dette vakre "solnedgangsfotoet" (Gjentar det igjen og det kan ikke sies for ofte) Sommeren på Helgeland i år, har bare vært uforglemmelig. 

fredag 8. august 2014

Monas veske er ferdig

Endelig er veska til Mona ferdigsydd. Den satt langt inne for å si det sånn. Begynte med den for mange uker sider. Kan kanskje skylde på den flotte sommeren vi ha hatt. Dagene har fløyet i solskinn og sommerglede.
Dette bilde av en nydelig kveldshimmel.



En herlig sommer med familie og ikke minst barnebarn. Det ble så stilt i huset når disse vakre jentene dro. Nå finner jeg bare små leker og "jentestasj" igjen etter dem. 

Til sist " en leveregel"

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...