mandag 30. juni 2014

14 dager hos søta bror.

Har vært i Sverige i nesten to uker. Hvert år i det siste, har jeg hatt ferie rundt midtsommer aften. I år ble det en nokså kald opplevelse. Sur isvind fra nord og mest gråvær. Men vi var på hembygdsgården og drakk kaffe og spiste kake. Ble nokså fullt for alle ville inn i varmen.
Den første uka var jeg og Petter alene. Fikk senket skuldrene skikkelig. Fikk nesten liggesår for å si den sånn.  Litt bedre ble det da Mamma, Myrla og Emma kom. Ble litt mer husarbeid da og det var faktisk godt å ta oppvask og rydde i huset.
'
Bading i Tåsjø med Myrla og Emma. Tøffe jenter som ikke lot seg skremme av litt kaldt vatn.
Tid til Frasses ble det også for jentene. 

Vi var i Junsele dyrepark. Fin plass og masse dyr. 




Nå er alle blomstrene på det fineste. Det meste er slått ut. Må nytte sjansen og plukke når vi har mulighet til det. Dette er alt vi drømmer om om vinteren og gleder oss til. Nå har vi flotte dager på Helgeland og vi bare nyter.




lørdag 14. juni 2014

Aper sydd av ett par sokker.

Har sydd flere aper og ungene vil ha. Emma stakk av med den grå for et par dager siden. Han fikk navnet Boss.
Kjøpte sokker på Europris, men det var så lite å velge i sist jeg var innom. Nå reiser vi til Sverige snart og da regner jeg med å finne mange forskjellige med flotte farger på Dollarstore. Jeg skal sy til Era og Saga til dem kommer på sommerferie.
.
I  dag sydde jeg en til mamma som er 89 år i morgen. Hun syns den var superfin å ha i sofaen. 
Nå har jeg pakket nesten ferdig til Sverige ferie i  14 dager. Gleder meg, skal bli herlig å kunne være i ro så lenge og nyte fridager. Blir det litt sol og varme er det ingenting å klage på. På mandag har jeg bursdag, tenker det blir bra. Stordager passer best å feire på "hemmelig" sted.


Endelig ble mappene til jentene sydd. Lovte å sy disse for lenge siden. Kan ikke si annet enn at jeg ble sånn passelig fornøyd med resultatet. Era sin i rosa kan jo gå an til nød, men Sagas i lilla ble ikke fin. Skjønner ikke hvordan jeg kunne velge denne farge
- kombinasjonen. Får bare håpe Saga er litt mere fornøyd enn meg.


onsdag 11. juni 2014

Timba

Dette er det nye familiemedlemmet. Han kom som julekveldn på kjærringa for å si det sånn. Plutselig var han i familien. Han er nå ikke min hund, men jeg står oppført som pårørende hih ihiiih. Timba er en omplasseringshund. Han er forøvrig ikke særlig "fotogen", vet ikke hvilken mix han består av heller, men han er snill og er en flott turkamerat.

Timba er 15 måneder gammel.

Lett å bli glad i, hoppende glad og snill dagen lang.

tirsdag 3. juni 2014

Ugler igjen

Selv om det er sommer nå og vi har herlige dager, har jeg småstunder på syrommet. I helga som var, var det ganske så grått hele helga og jeg fikk sydd disse puteuglene som jeg har planlagt lenge. De er så store at jeg bruker en pute 50x50 som innerpute. 
 Den ene ble litt større enn de andre, men jeg aner ikke hvorfor, trodde jeg brukte samme mønster å klippe etter.

Glad i farger som jeg er, ble disse ganske så fargerike. Antar det er noen småjenter som vil elske disse.
På denne flotte sommerdagen pyntet de ekstra opp ute i sola idag. Vi har hatt sol og hele 25 varmegrader. Det har vært utrolig vakkert på Helgeland og vi håper på maaaange slike dager. Rart hvor lett og lystbetonet alt blir når sola skinner.


Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...