onsdag 30. april 2014

Hesteputer

Da stoff og Stil kom med sin nye katalog i februar, var det så mye fint og nytt. I flere dager var jeg ganske så oppslukt og fantaserte om alt jeg kunne sy.
Nå er det jo sånn at noe av entusiasmen forsvinner litt etter hvert. Jeg bestilte en del stoff som skal bli klær, noe til lappeteknikk og tråd, nåler, bånd og mønster m.m..  Deriblant falt jeg pladask for dette fototrykket med dyr på. Jeg kjøpte et stort trykk av en flott bjørn også, aner ikke hva det blir, så det får tiden vise. I fjord var det ulv som var favoritten, i år ble det hesten.

Synes selv de var så fine, Sydde hestebilder til Saga og Myrla . Til Eramor ble det ei pute med giraff.
Nå skal det sies at Era så litt betenkt ut da hun fikk pute med giraff og ikke hest..... Men hun klemte puta si og da var saken grei. Syntes det var litt greit med forskjellige motiv egentlig slik at dem ikke hele tiden får likedan.
 
På neste mandag er Saga 5 år.

 

tirsdag 29. april 2014

Sverigetur



Sist helg ble det endelig tur til Sverige. Vi har snakket om tur til huset vårt i Tåsjø lenge, men noe har kommet i vegen hele våren. Gledelig var det å kunne ta en tur, selv om det ble såkalt snartur.
Alt var heldigvis fint og da vi kom fram, var det 15 varmegrader og sol klokka 8 om kvelden. Det var faktisk kaldere inni i huset.
Vi hadde bil- henger med og fikk tatt med denne veggreolen også. Den passet så bra, neste gang blir det tatt med en større TV. Nå begynner ting å komme på plass og vi mangler faktisk ingenting i huset vårt.
Vi gjorde ikke noe nyttig denne helga, bare leste, så Tv og koste oss. Lørdagen var vi i Strømsund og fikk handlet masse på Dollarstore, systembolaget og konsum/Ica.


 
Jeg fikk tatt disse bildene av to svaner i et vatn like ved veien. Snakk om nydelige fugler. Prøvde å få til et hjertebilde av svanehalsene og lyktes nesten.

Da vi kjørte over Lifjellet var det reinsdyr i veikanten også.
Fine dyr, men veldig nervøse. Denne løp av gårde med det samme den fikk øye på bilen.
Det var nydelig på Lifjellet. Nok snø til å gå på ski. Mange hadde tatt turen i det fine været, det sto biler i veikanten overalt.

Antar neste gang vi kommer til Sverige er våren kommet for fullt. Planen er å få klippe hekken før den blir for høy igjen. Så er vi spent på salget av huset til Egon. Får vi nye naboer???

onsdag 23. april 2014

Herlige dager

Har vært mange late dager og fri fra jobb i forbindelse med påsken. Været har ikke vært noe å skryte av i år heller. Men en tur med sekk og bålbrenning ble det likevel. Noen dager var vi mange til bords.
Herlige dager med barnebarn på besøk også.
Disse som er sydd som et penal, passer også fint til sminke og andre småting. Har så masse stoff og det er greit å kunne bruke opp litt av det. Disse er sydd til vår messa.


Blir liksom aldri lei denne modellen heller. Den er så lett å få ferdig og resultatet blir alltid bra, selv md glidelås. Hemmeligheten med å sy i glidelås fint og enkelt er å ha lange glidelås, skal jo uansett klippe bort en del av glidelåsen inne i veska.

Vi har fine dager med sol og lite vind. Kjenner at sola varmer og det er herlig.

tirsdag 15. april 2014

Å være en en bestemor.

I 4 herlige dager har jeg susset runde barnekinn, vasket små barnehender, kledd på og kledd av, fyllt opp kopper, krus, glass og flasker med vann, saft, melk, biola og brus. Skåret, kuttet, skrellet, moset, lagt på, tatt av pålegg og balansert fat med småjentemat. Jeg har tørket tårer og nesetipper, vasket, skiftet bleie og tørket rompestomper. Og ikke minst lest, fortalt og fantasert en  masse eventyr. Jeg har hatt fantastiske dager med leker og smårot over hele huset, våte klær, rene klær og "ikke like" klær godt spredd rundt om. Og jeg har småflirt, fnist, ledd og hylt av latter. Og til slutt og ikke mint fått en masse klemmer, susser, klapp og kos og "æ elskæ deg",  tilbake. Til alle som lurer, så er dette å være bestemor, snakk om å være heldig som får oppleve denne lykke.
 
 

torsdag 10. april 2014

Her er de nyeste grytelappene jeg har sydd.

Ble ikke tilfreds med resultatet i det hele tatt. Blass og noe kjedelig spør du meg. Ble bare litt overasket da jeg holdt messe og noen spurte etter farger om dette.
Noen bruker disse grytelappene til å ha under varme kjeler eller kasseroller for å skåne bordet også.  Det er smart å sy inn en liten pose med duftende urter, men jeg har aldri gjort det.

 
 
 
I dag ble det en guffen dag med REGN.  Litt tungt og grått. Mest lyst til å innta sofa, men prøver å ta meg sammen i dag også. Har bakt to kaker til påske, skal dele med mamma.
 

onsdag 9. april 2014

Babytepper.

Vi har hatt noen dager med smak av vår, sol og en smule varme i lufta. Herlige følelser, blir glad langt inni sjela.
Har sydd to babytepper denne uka. Ett i blått og ett i rosa. For å unngå krymp eller overfarging ble alle stoffene vasket før jeg begynte å sy.

Noen av stoffene har jeg hatt i mange år. Noe er faktisk
fra en gammel gardin og ett er et utbrukt dynetrekk. Sånne stoff er utrolig myke og fine til babytepper.
 
I dette fine været tok jeg en runde med fotoapparatet ute på altanen.


 Jeg er som en 5 åring når det er snakk om rosa. Elsker rosafarger og som sagt er det ikke den beste fargen, likevel passer den perfekt til et koseteppe til ei lita prinsesse. Teppene er sydd med vatt og for og qviltet sammen. Lukkekanten er sydd på for hånd. Det blir alltid det fineste resultatet.
 
Om to dager henter vi Era og Saga. Vi skal møtes på Steinkjer. Å som jeg gleder meg. Tenker det blir dager med fart og spenning thi hihi.
 

 

onsdag 2. april 2014

Min ugleverden

 En uglemappe ble sydd av en spisebrikke, er ganske så fornøyd med gjenbruksideen. Det vil si disse. brikkene var ikke utvasket akkurat. Men veldig geniale til bruk i min syverden. Er ferdig qviltet  og det sparer en masse syjobb. Jeg elsker ugler i alle fasonger. Når jeg syr blir ingen like heldigvis. Denne kan passe til jenter som gutter mht fargen.
 
 
 
Denne mappen er bestilt av en dame. Hun ville ha en i duse farger med ugle. Jeg syr vesla så pass stor, slik at hårsprayflasker og hårshampo kan oppbevares stående. En liten sikkerhetskontroll.

Her er den beste "ugla" av alle. Lille Era Madelen liker å herje. Her er hun i ferd med å ta på t-skjorte og gjør ablegøyer
 

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...